DESCOPERĂ ce se întâmpla PE PĂMÂNT acum 435 de ANI!

În acea perioadă în Marea Britanie fusese decapitată Maria Stuart, în Veneţia se construia unul dintre cele mai vechi poduri ale oraşului, iar japonezii inventaseră stilul de teatru „kabuki”.

A început numărătoarea anilor pe stil nou.

grigor1

Papa Grigore al VIII-lea în al cărui cinste a fost denumit calendarul gregorian

 

În 1852, la decizia Papei Grigore al VIII-lea, data de 4 octombrie s-a transformat în 15. Pontiful a schimbat datele calendarului iulian pentru că erau imprecise. Lumea s-a adaptat treptat noului calendar.

 

A fost construit podul Rialto din Veneţia

venetia1

E unul dintre cele mai vechi poduri din cele peste 400 câte sunt în Veneţia. Timp de mai mulţi ani, conducerea oraşului a reflectat cărui arhitect să-i încredinţeze construcţia podului. Au fost examinate inclusiv candidatura lui Michelangelo Buonarroti şi a lui Andrea Palladio. În cele din urmă, autorităţile au hotărât să-l angajeze în proiect pe Antonio da Ponte.

Maria Stuart a fost decapitată

decapitare1

Gravură din cartea „Moartea Mariei Stuart”, ediţie din anul 1589

Regina Scoţiei a fost declarată vinovată de un complot împotriva reginei Angliei, Elisabeta I – verişoara sa. Execuţia a avut loc în februarie 1587, iar sfârşitul Mariei Stuart e considerat cel mai tragic din istoria monarhilor.

 

A fost pusă temelia capitaliei filipineze

manila1

Înfiinţat de spanioli în 1571, Manila a devenit azi unul dintre cele mai populate oraşe din lume. În prezent, densitatea populaţiei depăşeşte numărul de 40 000 de oameni pe kilometru pătrat.

A fost elaborat  primul atlas modern al lumiiatlas1

În 1570, Abraham Ortelius a strâns hărţi geografice din întreaga lume publicându-le sub aceeaşi copertă. Denumirea de „atlas” provine de la un titan din mitologia greacă ce ținea bolta cerească pe umăr, şi nu globul terestru cum eronat se crede.