Deja de 60 de ani, Jean-Paul Belmondo și Alain Delon rămân a fi cei mai buni prieteni!

Aceasta este o poveste uimitoare și, în același timp, atât de obișnuită despre o prietenie adevărată între doi bărbați. Doi actori francezi talentați au fost concurenți pe platoul de filmare întreaga lor viață, dar acest lucru nu i-a împiedicat să devină cei mai buni prieteni.

Potrivit lui Belmondo, nu poți deveni un actor – ci trebuie să te naști actor, deci el și Delon se pare că au actoria în sânge. Jean-Paul Belmondo s-a născut în 1933, iar Alain Delon este cu doi ani mai tânăr, dar ambii au început să lucreze pe platoul de filmare când aveau puțin peste 20 de ani. Au cunoscut popularitatea foarte repede, datorită unui început de succes în profesie.

Belmondo a devenit faimos după lansarea filmului „A bout de souffle” din 1959. Alain Delon a devenit celebru datorită filmului „Plein Soleil” din 1960. De atunci, succesul în carieră a ambilor actori doar a crescut și a mers paralel, așa că destul de des, aceștia primeau oferte de la același regizor.

Astfel, actorii au avut chiar și proiecte comune, inclusiv filmele „Sois belle et tais-toi”, „Amours celebres” și altele. În total, aceștia au lucrat împreună pentru opt pelicule.

Odată, rivalitatea profesională a actorilor a ajuns la un conflict. Jean-Paul a considerat că lui Alain i s-a acordat mai multă atenție în lansarea filmului „Borsalino”, întrucât pe afișe, Delon era menționat atât ca actor cât și ca producător, pe când Belmondo doar ca actor. În urma acestui caz, cei doi chiar au avut un proces de judecată și Jean-Paul a câștigat instanța.

Această neînțelegere nu a putut fi ignorată de jurnaliști, care și mai mult încercau să încingă situația. Dar Belmondo s-a săturat de asta și a declarat public că toate încercările de a le distruge prietenia puternică sunt sortite eșecului. În plus, cei doi nu au avut niciodată dispute din cauza relațiilor cu femeile, însă fiii lor mai mari au ajuns să lupte pentru inima aceleiași fete – Stephanie, prințesa de Monaco.

Drept urmare, fata a avut o relație de 3 ani cu fiul lui Belmondo – Paul, apoi l-a lăsat pentru fiul lui Delon – Anthony, deși ulterior s-a despărțit și de el. Cu toate acestea, tinerii nu au încetat să comunice după această poveste și continuă să fie prieteni.

Jean-Paul Belmondo și Alain Delon au dovedit tuturor prin exemplul lor că un prieten vechi este mai bun decât doi prieteni noi. Bărbații s-au sprijinit reciproc zeci de ani la rând, și astăzi, legendele cinematografiei franceze continuă să facă planuri comune și să se bucure de viață.