De la 20 până la 90 de ani: cunoaște-i pe miliardarii lumii de toate vârstele

Banii nu au nicio legătură cu vârsta – poți deveni miliardar la practic orice etapă a vieții.

Compania Wealth-X este responsabilă de baza de date a celor mai bogați oameni ai planetei. Specialiștii de acolo au realizat lista celor mai înstărite persoane după categoriile de vârstă 20-90 de ani.

Iată care sunt o parte dintre ei:

20-30 de ani: Evan Spiegel

Avere: 3,8 mlrd de dolari

Vârstă: 28 de ani

Domeniu: Tehnologii

Fondatorul Snapchat-ului este cel mai tânăr miliardar din lume. El a elaborat această aplicație fiind încă student, pe atunci Facebook a vrut să i-o cumpere cu 3 mlrd de dolari, iar Google cu 4 mlrd. Tânărul a decis însă ca își va dezvolta singur programul și se pare că a luat atunci o decizie corectă.

30-40 de ani: Mark Zuckerberg

Avere: 74 mlrd de dolari

Vârstă: 34 de ani

Domeniu: Tehnologii

Fondatorul Facebook este unul dintre cei mai bogați oameni ai planetei. Această rețea socială se bucură de un succes enorm la nivel mondial, iar Zuckerberg depune zilnic efort ca s-o adapteze la toate necesitățile utilizatorilor.

40-60 de ani: Larry Page

Avere: 53 de mlrd de dolari

Vârsta: 45 de ani

Domeniu: Tehnologii

Cofondatorul Google a devenit miliardar în 2004, când capitalul motorului de căutare constituia 23 de mlrd de dolari. În prezent compania valorează peste 500 mlrd.

Chiar și așa, Larry duce un mod de viață modest, fiind un promotor al energiei alternative.

50-60 de ani: Jeff Bezos

Avere: 155 mlrd de dolari

Vârstă: 54 de ani

Domniu: Tehnologii

În prezent, fondatorul Amazon.com este cel mai bogat om din lume, potrivit datelor Forbes. Pe lângă Amazon – compania înfloritoare în ultimii ani, Bezos are și alte proiecte importante, unul dintre ele fiind Blue Origin o companie spațială, care în 2005  a efectuat primul zbor de rachetă.

60-70 de ani: Bill Gates

Avere: 97 de mlrd de dolari

Vârstă: 62 de ani

Domeniu: Tehnologii

Fondatorul Microsoft este pasionat de programare încă de la 13 ani. El a creat această companie împreună cu prietenul său după ce a fost exmatriculat de la Harvard. În prezent Gates a rămas consilier al Microsoft și acordă o atenție deosebită acțiunilor de caritate.

70-80 de ani: Carlos Slim

Avere: 61 mlrd de dolari

Vârstă: 78 de ani

Domeniu: Telecomunicații

Deține 3 companii de telefonie mobilă în Amercia Latină: Telefonos de Mexico, Telcel și America Movil. A fost cel mai bogat om din lume în anii 2007, 2010, 2011 și 2012.

80-90 de ani: Warren Buffett

Avere: 90 mlrd de dolari

Vârstă: 88 de ani

Domeniu: Finanțe

Prima sa acțiune într-o companie, directorul general al Berkshire Hathaway a cumpărat-o la 11 ani. De atunci în portofoliul său s-au adunat companii ca American Express și Coca Cola. Buffet este prieten cu Bill Gates, ei au fost cei care au inventat Jurământului dăruirii, prin care au dat promisiunea că vor dona jumătate din averea lor.