De ce nu trebuie să slăbești: 5 motive care au schimbat părerea a 70% dintre femei

Cifra de pe cântar se ridică sus sau stă nemișcată de mult timp? Acest lucru nu este surprinzător dacă sunteți obișnuiți cu stresul, abandonați sportul sau pur și simplu mâncați excesiv. Se pare că cea mai ușoară opțiune este să ții o dietă și să adaugi activitate fizică. Desigur, exercițiile fizice sunt benefice pentru toată lumea (spre deosebire de diete). Acestea vă permit să mențineți corpul într-o formă bună, după antrenament, te îmbunătățești cu energie și stare de spirit. Nu te ucide în sala de sport dacă singurul scop al antrenamentului este să scapi rapid de kilogramele urâte. Ești sigur că trebuie să slăbești?

1.Din anumite motive, mulți oameni cred că slab = sănătos. Nu este deloc așa. Chiar și persoanele cu o siluetă ideală pot suferi de lipsă de vitamine, probleme cu sistemul digestiv sau alte perturbări din organism. Prin urmare, înainte de a pierde în greutate, este mai bine să aflați dacă vă va aduce beneficii sau, reducând caloriile, îți vei face rău corpului.

2. Slab nu înseamnă și fericit. Multe femei cred că, după ce vor slăbi, totul va merge ca pe roate în viața lor, pentru că – kilogramele în plus le dezavantajează. De fapt, credeți-mă, fericirea și armonia în viața personală nu au nimic de-a face cu greutatea. Vrei sa slabesti? Fă asta. Dar nu conta pe faptul că, după ce ai slăbit, va veni automat fericirea absolută.

3. Dacă ați avut probleme cu respectul de sine, după ce veți pierde în greutate, acestea se pot agrava. Și aceasta este una dintre cele mai periculoase capcane. O dorință disperată de a pierde în greutate poate duce la faptul că, chiar și atunci când vei fi slabă, ți se va părea că ești grasă. Este foarte important să vă asigurați că vă înțelegeți în mod adecvat corpul, altfel toate acestea se pot încheia cu ușurință într-o tulburare de alimentație.

4. Pierderea în greutate poate afecta grav calitatea pielii. Neașteptat, dar adevărat. Este deosebit de periculos să pierzi rapid cantități mari de kilograme. Pielea poate deveni flașcă, deci pierderea în greutate nu este suficientă. Dacă nu sunteți gata să conectați simultan diferite proceduri de înfrumusețare, cum ar fi masajele, care funcționează în mod specific asupra calității pielii, este mai bine să nu începeți să pierdeți în greutate în mod activ.

5. Cu toții suntem diferiți și asta e minunat. Nu ar trebui să fim ghidați de idealurile imaginare ale societății. Chiar și modelele din viața reală nu arată deloc la fel ca pe bannere publicitare. De acord, este o prostie să vă concentrați asupra parametrilor 90-60-90 atunci când aveți a patra dimensiune a sânilor sau șoldurile mari. Principalul lucru este proporția. Prin urmare, dacă vă simțiți bine în greutatea pe care o aveți, nu urmăriți idealul pe care societatea încearcă să îl impună.