Crezi că la 50 de ani oamenii sunt deja bătrâni? Cercetătorii sunt gata să te contrazică!

Iată o noutate bună pentru cei, care au vârsta de 40-50-55 de ani: acum bătrânețea începe la 75-80 de ani – adică cu 25 de ani mai târziu, decât la generația părinților noștri!  

Încă nu demult viața omului se diviza în 3 perioade de bază: tinerețea, maturitatea și bătrânețea. Însă acum, ,,maturitatea” are loc la 50 de ani și marchează începutul unei noi etape și inexistente până acum în viața omenească.

Ce știm despre maturitate?

1.Această etapă durează aproape 30 de ani: de la 50 până la aproximativ 75 de ani.

2.Spre deosebire de ideile anterioare, capacitățile fizice și intelectuale ale omului în această perioadă, cu o abordare corectă, nu scad, ci rămân nu mai rele, iar în unele cazuri chiar mai bune decât în tinerețe.

3.Potențial, aceasta este cea mai calitativă perioadă din viața omului, deoarece combină în sine: sănătatea, puterea și experiența de viață. Conform tuturor statisticilor din ultimii ani, cel mai fericit moment al vieții este la 65 de ani.

4.Cei care au acum 55-65 de ani trăiesc această perioadă pentru prima dată în istoria omenirii. Înainte, pur și simplu nu exista, pentru că  oamenii îmbătrâneau mult mai devreme.

5.În următoarele decenii, persoanele cu vârsta cuprinsă între 50-75 de ani vor deveni cel mai mare grup de vârstă de pe planetă.

Conform statisticilor, pentru cei care au în jur de 50-55 de ani, bătrânețea va începe nu mai devreme de 80 de ani. Este foarte, foarte plăcut, bineînțeles.

Tocmai am primit în dar încă 25 de ani de viață activă și ocupată! Problema este că nu am fost învățați cum să folosim acest dar. Și ca rezultat, trecând granița la 50 de ani și acceptând din neștiință bătrânețea prematură, riscăm să pierdem 25-30 de ani, care fără exagerare ar putea fi cei mai buni din viața noastră.

După 50 de ani, în viață vine un moment minunat când există timp, sănătate, putere, libertate față de obligațiile sociale, experiență și până la începutul bătrâneții, după standardele moderne, încă un sfert de secol!

Nu pierde acest timp în zadar!

Dacă aveți peste 50 de ani, pentru Dvs. astăzi totul este posibil: hobby-uri noi, bucurii și impresii noi, o nouă carieră, o nouă dragoste, noi călătorii. Și calitate acestor impresii de viață depășește cu mult ceea ce era disponibil în tinerețea lipsită de experiență sau maturitatea împovărată cu obligații.

Să trăiești și să tot trăiești!

sursa