Dacă ai peste 50 de ani, iată primul pas spre transformare – coafura elegantă!

Acum câteva zile am atras atenția asupra faptului cât de mult se bucură ochii și sufletul când vezi doamne frumoase și bine îngrijite, care fac parte din categoria de vârstă cuprinsă între 50 – 70 de ani. Pe fundalul tinerelor, femeile de vârsta a treia par inaccesibil de frumoase și misterioase. Și, în primul rând, atragi atenția la coafură.

Coafura scurtă și la modă este o alegere îndrăzneață pentru doamne. Înțeleg, multe se tem să-și taie părul scurt din cauza unei posibile greșeli ale stilistului sau lipsa de încredere în alegerea coafurii potrivite, întrucât o tunsoare proastă poate scoate în evidență neajunsurile legate de vârstă.

E timpul să încetezi să te temi, să determini tipul potrivit și să alegi coafura perfectă!

Red Ruby Pixie

Coaforii spun că femeile de peste 50 de ani ar trebui să renunțe să-și vopsească părul în nuanțe de roșu-rubin, deoarece aceasta subliniază ridurile. Dar, indiferent de vârstă, Sharon Osbourne nu se teme de asta, pentru că acestei femei întotdeauna i-a plăcut să iasă în evidență.

Breton lung și bucle lejere 

Opțiunea potrivită pentru blondele cu părul subțire. Bretonul aranjat corect al actriței Robin Wright are o trecere ușoară spre restul firelor, arată cochet și natural.

Vopsire cu efect gradient

Rădăcinile de culoare închisă ale actriței din serialul „Law and Order” – Mariska Hargitay, trec treptat într-o nuanță deschisă de miere la vârfuri, fapt ce îi conferă un aspect cald și îi revigorează fața.

Bob-ul ondulat

Legendara actriță Sigourney Waver, în vârstă de 70 de ani, și-a schimbat aspectul în ultima perioadă, fiind o adeptă a tunsorilor scurte, astfel, a stăpânit perfect arta stilului elegant.

Pentru ca părul să nu pară plictisitor și lipsit de volum, adaugă câteva bucle. Imaginea elegantă este gata!

Tunsoarea scurtă

Actrița Julie Andrews a purtat întotdeauna o coafură scurtă, iar la 84 de ani încă arată minunat! Culoarea ei emblematică de blond și tunsoarea pixie îi deschide fața și o împrospătează nespus.

Nuanțe de roz 

Bette Midler, la cei 72 de ani ai săi, demonstrează că vârsta nu este o piedică pentru a experimenta puțin, mai ales atunci când vine vorba de culoarea părului. Nuanțele de roz sunt un accesoriu care o întineresc pe actriță. Tu ai risca?

Încă o aranjare a tunsorii Bob

Buclele rebele ale lui Meg Ryan, în vârstă de 57 de ani, încă sunt actuale și astăzi. Tot de ce ai nevoie este un spray termoprotector, ondulator și un spray pentru fixarea buclelor. Voila, imaginea este gata!

Tunsoarea scurtă cu accente deschise

O abordare interesantă de la Jamie Lee Curtis. O coafură scurtă și îndrăzneață în tonuri de gri și alb este avantajoasă în special pentru doamnele care poartă ochelari.

Tunsoarea de Elf

Actrița Glenn Close nu arată deloc de cei 72 de ani pe care îi are și asta se datorează curajului ei. Această tunsoare este adoptată de femeile „cu caracter”, care nu se lasă niciodată neobservate.