Cum singuri ne furăm din tinerețe: 7 obiceiuri zilnice, care trebuie abandonate chiar ACUM!

Pentru majoritatea femeilor este foarte important să arate bine, iar semnele îmbătrânirii sunt frustrante și obligă să își schimbe produsele de îngrijire și programul de cosmetică. Cu toate acestea, dușmanii frumuseții nu sunt acolo unde credem că sunt. Acestea sunt obiceiurile noastre zilnice, cele mai frecvente, cărora pur și simplu nu le acordăm atenție. Am decis să aflăm ce ne face că să îmbătrânim mai repede de cât trebuie.

1.Obiceiul de a sta cu picioarele încrucișate
Medicii nu aprobă o așa poziție ca fiind confortabilă. Obiceiul de a sta cu picioarele încrucișate împiedică circulația sângelui și poate provoca o creștere a presiunii. Dar cele mai frecvente probleme sunt încă disfuncționalități la nivelul coloanei vertebrale, curbura acesteia. Sănătatea coloanei vertebrale, în special a coloanei cervicale, afectează direct tinerețea feței.
2. Să privești într-un smartphone în timp ce stai întins în pat
Experții spun că observă că pielea își pierde rapid elasticitatea în zona gâtului și a bărbie și este o problemă pentru femeile cu vârsta peste 40 de ani. Aceste defecte apar mult mai devreme, iar motivul pentru acestea este poziția constantă incorectă a gâtului. Ne uităm la ecran cu capul înclinat în jos. Apropo, acest lucru este valabil nu numai celor cărora le place să petreacă timpul cu un smartphone, ci și celor care citesc adesea cărți în această poziție.

În ceea ce privește obiceiul, care este greu de renunțat – telefonul în pat, acesta contribuie la îmbătrânire, deoarece vizionarea înainte de culcare excită sistemul nervos, ne strică ceasul biologic.

3. Obiceiul de a strânge buzele și de a strânge partea inferioară a feței
Observați cât de des în timpul zilei strângem involuntar dinții, ne punem buzele, tensionând astfel puternic partea inferioară a feței. În timp, devine un obicei, iar fața se umple de riduri. Potrivit experților, principalul motiv al clapelor, bărbia dublă este tocmai spasmul obrazului și al mușchilor.
Prin urmare, pentru a îmbunătăți situația, trebuie să relaxați în mod cuprinzător acești mușchi.

4. Spălare cu apă fierbinte
Spălarea cu apă rece sau călduță nu este întotdeauna plăcută. Însă spălarea cu apă fierbinte, mai ales în fiecare zi, va aduce puțin beneficii pielii. Apa fierbinte poate irita fața și poate provoca probleme la persoanele cu piele sensibilă. Temperatura ridicată a apei poate perturba stratul protector al pielii, așa-numita mantă, poate usca grav fața, încetini procesele de producere a colagenului și poate mări porii.
5. Așternuturile dure
Fețele de pernă sunt esențiale pentru calitatea somnului și afectează starea pielii. Dacă preferați așternuturile groase din bumbac, probabil ați observat cute pe piele și care ia mult timp pentru a se netezi. Pentru a reduce probabilitatea apariției lor, merită să alegeți fețele de pernă cu o suprafață netedă. Experții recomandă mătase, dar poate fi un alt material moale și neted, cum ar fi cambricul.

6. Neglijarea ochelarilor de soare
Pe lângă faptul că ne protejează ochii de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete, ochelarii de soare permit pielii noastre să rămână frumoasă. Este simplu: nu strângem ochii în ochelari, nu tensionăm mușchii din jurul ochilor, ceea ce înseamnă că tinerețea acestei zone va dura mai mult. La urma urmei, cea mai subțire și mai sensibilă piele este în jurul ochilor, astfel încât orice erori în îngrijirea acesteia devin imediat vizibile.
7.Suprasolicitarea patch-urilor
Patch-urile sunt grozave atunci când trebuie să vă puneți rapid în ordine, acestea netezesc pielea.Prin urmare, utilizarea lor constantă ca produs de îngrijire de bază nu este o soluție foarte bună. Experții spun că o astfel de ridicare rapidă a zonei se datorează efectului de seră.
În plus, umflarea epidermei poate duce la hiperhidratare. Plasturii nu hidratează cu adevărat pielea. Acestea creează doar un mediu suplimentar care împiedică pielea să respire și să rețină umezeala. Dar aceasta este urmată foarte repede de pielea uscată și o senzație de etanșeitate.