Cum să începi totul de la zero în noul an: sfaturile lui Paulo Coelho. Ai timp limitat ca să afli!

Lasă trecutul în trecut. Nu încerca să te ții de o anumită situație sau de o anumită persoană. Dacă e să lungești prea mult o etapă din viață, tu nu vei mai putea căpăta sens și fericire într-o etapă nouă.

Desigur, ai putea să-ți spui că nu vei face următorul pas, până nu vei înțelege de ce, ceea ce anterior părea important și inviolabil și-a pierdut sensul. O asftel de atitudine față de această situație nu va face decât să te lipsească de energie, pe tine și pe cei dragi ție.

Totul e trecător și trebuie să lăsăm trecutul în spate, cât de greu nu ar fi. Tot ce vedem în lumea asta este reflectat din ceea ce se întâmplă în inimile noastre. Numai scăpând de sentimentele ce te macină, vei oferi loc pentru noi impresii.

Eliberează-te de trecut. Lasă-l să rămână în spate. Nu uita, că nimeni nu este asigurat de înfrângeri. Cel mai important – să mergi înainte.

Nu aștepta nimic în schimb, nu aștepta ca cineva să-ți aprecieze încercările și sentimentele. Încetează să te ții blocat pe aceleași gânduri, încetează să mai te mai gândești la ceea ce ai pierdut – asta îți otrăvește viața.

Nu există nimic mai periculos, decât să negi faptul că o relație a luat sfârșit sau să amâni mereu luarea deciziei în așteptarea momentului potrivit.

Pentru a putea să începi de la zero, trebuie să lași etapa parcursă în trecut. Și nu din cauza mândriei sau slăbiciunii, dar pentru că aceasta nu se mai înscrie în viața ta. Spune-ți sieși că ceea ce a trecut nu mai poți întoarce. Deși sună banal, e foarte important să faci asta.

Încetează să mai trăiești cu trecutul, trăiește cu prezentul!

Sursa