Cum să cultivi ghimbirul în casă: Trucuri și secrete pentru o sursă de vitamine în ghiveci!

Proprietățile vindecătoare ale ghimbirului sunt cunoscute omenirii încă din cele mai vechi timpuri, iar locuitorii din India și China îl folosesc încă din trecut pentru pregătirea bucatelor. Acum ghimbirul a devenit un produs destul de accesibil și poate fi achiziționat sub orice formă aproape în orice magazin. În același timp, ghimbirul poate fi cultivat fără prea mult efort acasă, ceea ce înseamnă să ai întotdeauna o sursă de vitamine la îndemână.

În primul rând, este necesar să pregătești și să determini locația plantei, deoarece în procesul de creștere, lăstarii de ghimbir pot atinge înălțimea de 1 metru. Având în vedere că rădăcinile ghimbirului cresc în lățime, ar trebui să optezi pentru un ghiveci larg, dar nu prea înalt. Pentru cultivarea ghimbirului exotic se va potrivi foarte bine un amestec obișnuit de sol destinat legumelor.

Următorul pas este alegerea materialului pentru plantare. Atunci când alegi o rădăcină de ghimbir, trebuie să te axezi pe cel mai mare număr de „ochi”, iar suprafața tuberculului trebuie să fie netedă, fără deteriorări vizibile. Viitoarea cultură va depinde de selecția corectă a răsadului.

Pregătește rădăcina pentru plantare. Înainte de asta, rădăcina de ghimbir este înmuiată timp de câteva ore în apă călduță. La următoarea etapă, rădăcina este tăiată de-a lungul inelelor naturale. Lasă bucățile de rădăcină să se zvânteze puțin.

Pentru cultivarea cu succes a ghimbirului, timpul de plantare este foarte important. Este de preferat să plantezi rădăcina pe timp de iarnă sau la începutul primăverii. Pământul nu trebuie să fie uscat și dur. Acesta trebuie să asigure o pătrundere liberă a germenilor rădăcinilor spre exterior. Pentru a asigura supraviețuirea rădăcinilor, se recomandă alimentarea solului cu potasiu.

În sezonul cald, ghiveciul cu ghimbir poate fi dus în grădină sau la balcon, însă nu sub razele directe ale soarelui. Ghimbirul vine din tropice, astfel încât udarea corespunzătoare devine cea mai importantă condiție pentru o creștere de succes. Solul ar trebui să fie constant umed, însă nu în exces, căci excesul de umiditate va duce la putrefacția rădăcinii. În timpul lucrărilor de pregătire, este necesar să creezi un strat de drenaj de lut expandat în partea de jos a ghiveciului.

Cu o îngrijire adecvată, ghimbirul poate începe chiar să înflorească. Cu toate acestea, un astfel de rezultat este posibil numai în cazul aclimatizării complete a plantei, ceea ce se poate întâmpla în câțiva ani. Apropo, trebuie să știi că nu numai rădăcina este folosită în alimentație, ci și frunzele și tulpina.

Pentru a obține o rădăcină completă va trebui să aștepți până la 8 luni. Către acel moment, poți opri udarea, deoarece tulpinile și frunzele vor începe să se usuce. Păstrează ghiveciul într-un loc răcoros cu umiditate ridicată. Locul ideal ar fi suprafața frigiderului din bucătărie.