Cum să amenajezi o cameră îngustă: 10 secrete din lumea designului!

Pentru a face confortabilă o cameră îngustă și alungită, trebuie să cunoști o serie de tehnici și secrete din lumea designului. Să știi a aranja corect mobilierul, să alegi tipul și nuanța suprafețelor și să schimbi vizual geometria încăperii.

Iată câteva idei care îți pot veni în ajutor în amenajarea interiorului unei camere înguste:

1.Alege pentru pereții opuși din cameră diferite nuanțe, astfel încât să extinzi vizual spațiul.

2.Folosește combinații contrastante de nuanțe întunecate și deschise pentru a împărți camera în mai multe zone funcționale.

3.Pentru pardoseală se potrivesc textura și desenul fin. În loc de un covor mare, poți opta pentru mai multe covoare mici, echilibrând spațiul.

O atenție deosebită trebuie să acorzi iluminării. O lustră mare nu este întotdeauna potrivită pentru o cameră îngustă, iar plafonierele arată mai avantajos.

4.Dacă camera nu este doar îngustă, dar și mică, atunci amenajeaz-o în culori deschise, profitând la maxim de tot spațiul posibil.

5.De asemenea, arată bine lămpile, cu ajutorul lor, designul unei camere înguste poate fi mai atractiv – iluminarea devine un element de zonare.

6.Peretele scurt poate fi decorat cu draperii, fotografii, desene sau perdele – pune accentul pe el, abătând atenția de la celălalt perete alungit.

7.Camera alungită cu o fereastră mică la capăt va arăta mai largă dacă se renunță la perdelele masive, înlocuindu-le cu jaluzele.

8.Pentru decorarea camerei folosește foto tapet. Pânzele cu desene mari se potrivesc în interiorul unei încăperi înguste, iar producătorii moderni oferă o gamă largă de opțiuni.

9.Desenele de pe pereți în centrul camerei o vor face mai largă și spațioasă. Pereții în culori deschise combinați cu rama întunecată a ferestrei arată, de asemenea, avantajos.

10.Dacă este posibil, extinde ușile, schimbă-le configurația – optează pentru o arcă sau structuri pe mai multe niveluri. Astfel, un tavan suspendat cu mai multe niveluri poate schimba vizual geometria unei camere, contribuind la zonarea spațiului.

Folosește nișe, coloane și alte elemente arhitecturale pentru a echilibra spațiul și pentru a te asigura că chiar și o încăpere îngustă poate fi frumoasă și confortabilă.