Cu aceste 5 ingrediente, albirea hainelor a devenit mai simplă ca oricând!

Când ai un copil mic în casă, spălarea hainelor devine o rutină zilnică indispensabilă. Nu poți evita faptul că cel mic se murdărește și își pătează hăinuțele. Care mamă nu și-ar dori ca piciul ei să rămână întotdeauna curat și ordonat?

Îți propun o metodă excelentă de înălbire a hainelor, rezultatele căreia cu siguranță te vor uimi. Am încercat-o pe propriile haine și am rămas foarte mulțumită. Datorită acestui truc, albirea rufelor a încetat să mai fie o sarcină imposibilă pentru mine!

Această metodă are două avantaje: necesită puține cheltuieli și este la fel de eficace ca și curățarea chimică profesională.

Pentru a înălbi hainele în condiții casnice vei avea nevoie de: 

-10 litri de apă clocotită;

-1 pahar de praf de spălat:

-1 lingură de bicarbonat de sodiu;

-4 linguri de ulei de floarea-soarelui;

-4 linguri de înălbitor.

Modul de utilizare:

1.Pregătește hainele de spălare. Nu e o problemă dacă acestea au desene colorate.

2.Adaugă într-o cratiță emailată ingredientele indicate și toarnă peste ele apă fierbinte.

3.Amestecă bine totul cu o lingură din lemn, pentru ca toate componentele să se dizolve.

4.Pune hainele în cratiță și fierbe-le la foc moale dimp de 20 de minute.

5.Lasă hainele la înmuiat în aceeași cratiță pentru o noapte.

6.Dimineața, clătește-le în mașina de spălat.

Rezultatul înălbirii te va uimi plăcut. Ceea ce detergenții și înălbitorii nu puteau curăța, va dispărea datorită reacției dintre bicarbonatul de sodiu și uleiul de floarea-soarelui. Acum știi cum să înălbești hainele în condiții casnice!

Există pete de altă proveniență: ulei de motor, vopsele tehnice, reactivi chimici. Curățarea lor este mai dificilă, dar nu și imposibilă. Amestecă amoniac cu săpun lichid și apă rece în proporții egale. Aplică pe pete această soluție și după 10 minute freacă-le de parcă le-ai spăla cu mâna. Apoi, pune-le în mașina de spălat la un regim obișnuit.