Conștientizează cel puțin o acțiune dintr-o sută și vei obține libertate în toate

Să înveți a alunga norii nu este chiar atât de greu. Este mult mai greu să lași norii în pace, să-i lași să facă ce vor. „Lasă-l să facă ce vrea” – este însăși formula iubirii, este baza ei; ceea ce s-a format în baza a altceva, e doar o imitație a dragostei.

Dacă e să iubești cu adevărat viața ( adică s-o lași să fie așa cum este), nu va mai trebui să schimbi vremea. Asta e într-adevăr foarte important – să nu schimbi vremea. Pentru că să schimbe cu adevărat vremea nu poate nimeni, însă să irosească energia inconștient pentru încercările inconștiente de a o schimba – asta pot toți. Sau mai bine zis, nu știu să înceteze. Dar cum poți pune capăt la ceea ce nu conștientizezi?

Omul este un vas umplut cu iubire și frică. Cu cât e mai mare cantitatea unui component, cu atât e mai mică cantitatea celuilalt. Toate celelalte sentimente sunt derivați ai acestor două.

Capcana constă în aceea că acel sentiment care în mod tradițional este numit „iubire” – este doar o varietate mascată a fricii ( frica de a te lipsi de ceea ce ar trebui să fie al tău, frica de a nu primi ceva și frica de a pierde ceea ce-ți aparține).

Aceeași situație se întâmplă și în cazul iubirii față de viață.

Conștientizarea este unicul instrument cu care poți ieși din acest coșmar. Nu trebuie să lupți cu sine și nici cu alții ( orice luptă generează, la fel, frică), este suficient să conștientizezi cel puțin o acțiune sau o mișcare sufletească din o sută. Pentru început.

Conștientizarea este unica cheie spre libertate și în același timp însăși libertatea, în starea în care a apărut pe acest pământ. Este practic imposibil s-o iei. Iar să n-o iei este cea mai mare risipă, pe care ți-o poți imagina.

Max Frey

Sursa