Comorile trecutului: 8 obiecte ciudate, despre semnificația cărora nici nu bănuiai!

Utilizatorii rețelelor sociale postează destul de des unele descoperiri ciudate pe profilurile lor, în speranța că cineva va reuși să le explice semnificația acestora. Într-adevăr, puterea Internetului este practic nelimitată în acest sens. Am selectat 9 lucruri ciudate, pe care oamenii le-au găsit acasă, despre semnificația cărora nici nu bănuiești!

1.Bucata de lemn de pe dulap

Un utilizator al rețelei globale a apelat la ajutorul internauților cu întrebarea, ce bucată misterioasă de lemn este atașată pe unul dintre dulapurile de la bucătăria lui. Descoperirea ciudată este formată din două părți, una nemișcată, fixată pe dulap, și alta mobilă care se poate balansa liber dintr-o parte în alta. S-a dovedit că chestia misterioasă este un suport rupt pentru prosop de bucătărie.

2.Panoul cu o bilă verde

Proprietarul unei locuințe s-a întrebat ce fel de priză ciudată cu o bilă verde în centru este încorporată într-unul dintre pereții casei sale. Potrivit internauților, descoperirea ciudată ar avea un scop foarte practic și anume de a informa despre prezența termitelor în casă. Principiul de funcționare al dispozitivului este extrem de simplu: dăunătorii rod tubul cu atractant din celuloză și bila cade. Absența bilei indică prezența termitelor în casă.

3.Țărușul ruginit

Acest instrument s-a dovedit a fi important și foarte practic, fiind utilizat în timpul construcției. De el se leagă o frânghie specială, pe care zidarii o folosesc pentru a controla calitatea muncii lor. Aceste țărușe sunt bătute în pământ sau în perete, funia este trasă și folosită pentru ghidare. Uneori, constructorii uită să le înlăture și acestea rămân în curte.

4.Instrumentul tatălui

Un bărbat norocos a primit în dar un set de instrumente vechi de la tatăl său. Acesta nu conținea nimic deosebit, cu excepția unui instrument ciudat care arăta ca o cheie. S-a dovedit că aceasta era o cheie cu auto-reglare. Lucrul cu ea necesită puțin efort, dar este un instrument destul de convenabil și versatil.

5.O mașină ciudată 

La ce te-ai gândi, dacă ai vedea o asemenea construcție pe stradă? Că este un tren vechi sau poate un tip de tanc? De fapt, acesta este un exemplar de tractor vechi cu motor cu aburi. Acestea erau utilizate la începutul secolului XX. Cel mai probabil, acesta era transportat la o expoziție a motoarelor cu abur.

6.O oglindă la fereastră

Stabilindu-se în Suedia, o femeie a fost surprinsă să descopere oglinzi atașate de ramele ferestrelor din exterior. Utilizatorii internetului au explicat că numele acesteia este „gadespejl”, ce în traducere înseamnă oglindă a străzii. Astfel de oglinzi mai sunt numite „oglinzi de bârfe”, deoarece permit să vezi ce se întâmplă în stradă, stând acasă la fereastră.

7.Foarfece cu model

Într-o ladă la bunica au fost descoperite astfel de foarfece. Mânerul este unul foarte frumos, dar partea tăietoare este și mai deosebită. S-a dovedit că acestea sunt foarfece speciale pentru tăierea fitilurilor pentru lumânări.

8.Chiuvetă fără robinet

Fiind într-un bar undeva prin Germania, poți găsi asemenea chiuvetă misterioasă fără robinet. De fapt, scopul acesteia este prozaic și neatractiv. Chiuveta este concepută pentru cei care au băut prea mult și simt nevoia să-și golească stomacul.