Coafura pentru femei plinuțe! Ce stil să alegi și de ce trebuie să ții cont?

Multe femei plinuțe sunt frământate de întrebarea cum pot să-și potrivească corect coafura pentru a arăta mai atrăgător, din moment ce anume părul reprezintă acel element viabil și ușor de manipulat, care le permite acestora să-și plaseze look-ul într-o lumină mai bună. Bine, o femeie plinuță e un atribut subiectiv, dar la sigur ai observat că câteva kilograme în plus îți pot face fața să arate prea mare și unicul lucru care poate corecta eficient asta fără a apela la diete istovitoare este coafura. Prin urmare, hai să vedem care sunt regulile esențiale în acest sens.

Ca un obiect rotund să pară mai puțin rotund trebuie să-i acoperi marginile laterale. Acest principiu poate fi aplicat în cele mai diverse circumstanțe, iar fața omului nu este o excepție. Pentru a nivela ovalul feței și a-l face mai îngust, trebuie să lași câteva șuvițe desprinse la nivelul tâmplelor, chiar dacă îți strângi părul la spate.

Dorința de a înlătura ceea ce nu se cere a fi înlăturat e un capriciu pur feminin. Dar dacă totuși crezi că ai carențe la care trebuie să lucrezi, ce zici de o tunsoare carre cu despărțire uniformă. Aceasta este o coafură simplă, dar foarte stilată, deoarece etalează punctele tale forte și maschează eficient defectele, în special dacă vorbim de bărbia dublă.

Dacă o femeie își dorește ceva, cu siguranță va obține acest lucru. Prin urmare, dacă întotdeauna ți-ai dorit o tunsoare bob la modă, să știi că versiunea scurtă este modelul de care ai nevoie, mai ales dacă ai părul subțire. Bobul va adăuga volum părului tău și va nivela rotundul feței.

În afară de cele enumerate mai sus, nu uita că aceeași tunsoare funcționează diferit pe femei diferite, deci ar fi mai bine să te consulți de fiecare dată cu frizerul tău. Spune-i ce îți dorești și cu siguranță va găsi versiunea perfectă pentru tine.

Și nu în ultimul rând, ține minte că un breton potrivit cu inspirație poate face adevărate minuni, iar o tunsoare stratificată în cascadă adaugă grațiozitate chipului, oricât de plinuți ar fi obrajii tăi. Obrajii nu vor avea de suferit nici cu o coafură pixie care de multe femei e considerată extrem de scurtă, dar astea sunt aberații, nu-ți fie frică să experimentezi!


Totodată, părul mediu oferă și mai multe posibilități de manevră. Poți strânge părul la spate, dar nu uita să lași acele șuvițe despre care am vorbit anterior. Or dimpotrivă, poți lăsa părul liber, deranjat, dar cu volumul concentrat în partea superioară a cefei, un soi de Babette actualizat. Iar dacă vrei un rezultat imediat, întotdeauna poți răsuci rapid un coc neglijent, fixat cu un ac de păr elegant.

Cineva ar putea să creadă că un corp plinuț completat de o față rotundă este un dublu necaz, dar se va înșela amarnic, pentru că o singură coafură poate corecta totul. Mă refer la tunsorile cu șuvițe alungite în regiunea tâmplelor, care au rolul de a corecta și a nivela forma feței, în dependență de trăsăturile fiecărei femei în parte. Pe lângă asta, cumpără un spray de volum pentru a face părul mai viu și nu uita să zâmbești din toată inima.

Păi cum fac până la urmă? Cum îmi aranjez părul dacă sunt mai plinuță de la natură?

Răspunsul este – cum îți place mai mult.  Ideea este să adaugi volum la rădăcini pentru a alungi vizual chipul, făcându-l mai zvelt. Pentru asta, înarmează-te cu șampon uscat, care trebuie aplicat exact pe centrul capului.

De asemenea, cu obținerea volumului te poate ajuta un pieptene cu dinți rari, cu care poți să faci un bufant ușor, fixat ulterior cu spray și șampon uscat. Dacă nici asta nu funcționează, ia un fier ondulat și înfășoară șuvițele în direcție opusă creșterii, lăsându-l să se încălzească suficient, dar nu uita de protecția termică!