Citește pilda care te va face să înțelegi de ce să nu ignori semnele destinului

Noi nu avem darul de a prevedea viitorul, însă avem o posibilitate extraordinară – să atragem de partea noastră lucrurile bune. Nu întotdeauna ceea ce ni se pare că este rău, e într-adevăr așa. De aceea, ar fi bine să ne învățăm să fim mulțumiți pentru toate – atât pentru bine, cât și pentru rău.

Această pildă îți va arăta cum uneori ghinionul se poate transforma în noroc:

Mergea un băiat în drumul său. Soarele lumina. Dintr-odată s-a împiedicat și a căzut. Și-a rănit picioarele și și-a zgâriat fruntea. Băiatul, supărat pe Dumnezeu, i-a spus: „Ce fel de păzitor ești Tu, dacă m-ai făcut să cad atât de dureros?”

Atunci a hotărât să meargă pe un alt drum. Însă băiatul nu știa că pe drumul unde a căzut, mai departe îl aștepta un șarpe veninos care avea să-i aducă moartea.

Mergea băiatul pe noul drum și a început să plouă. El a fugit spre un copac unde a vrut să se ascundă de ploaie, dar iarăși a căzut și s-a lovit, spunându-i indignat lui Dumnezeu: „Tu nu mi-ai permis nici să mă ascund de ploaie, ce fel de păzitor ești Tu?”

Și a cotit pe al treilea drum. Însă nu a văzut băiatul cum un fulger a străbătut copacul, unde vroia să se ascundă și a acesta fost momentan cuprins de flăcări.

Mergând foarte atent pe al treilea drum, băiatul se uita sub picioare și își spunea: „Nu mă mai bazez pe tine Doamne, Tu nu mă păzești și nu-mi permiți să merg pe drumul pe care-l aleg.”

Și dintr-o dată a căzut din nou și și-a fracturat mâna. O durere cumplită l-a apucat și băiatul s-a înfuriat și mai mult pe Dumnezeu, spunându-i: „Nu mai cred în ceea că Tu exiști! Nu voi mai merge pe drum, voi merge prin munți. Nu mă ajuți, doar mă încurci!” Dar nu știa băiatul că al treilea drum ducea spre nicăieri, el se termina cu o prăpastie.

Atunci băiatul a început să urce prin munți. Îi era foarte greu, picioarele nu-l mai țineau, dar când a ajuns în vârful muntelui, de la înălțime, el a văzut cele 3 drumuri: cu șarpele veninos de pe primul drum, cu arborele ars de pe al doilea drum și cu prăpastia de la ultimul drum. Și a înțeles, că de fiecare dată cel de Sus l-a salvat de la moarte.

De atunci, băiatul a crezut cu toată ființa sa în Dumnezeu și avea încredere în El.

Nu tot ce la prima vedere pare a fi ghinion, este într-adevăr așa. Posibil că acest mic ghinion te scapă de o nenorocire ce nu o vei putea suporta.

Nu te grăbi să te plângi pe destin: posibil el este mult mai favorabil pentru tine decât crezi. Nu întotdeauna ochii pot vedea tot ce te așteaptă mai departe.

Sursa