Cheia rezistenței psihologice: Atunci când simți că nu mai poți, aplică „Regula celor 40%”!

Cu toții admirăm oamenii rezistenți și statornici din punct de vedere moral. Ne dorim să fim ca ei, să îndurăm toate dificultățile și greutățile ca ei… Însă, acest lucru este ușor și simplu doar în teorie, dar totuși cum să devii la fel? Care trăsături să le dezvolți în tine, la ce să atragi atenția?

Să începem cu ceea ce ne lipsește pentru a fi considerați oameni stabili și rezistenți din punct de vedere moral. În primul rând, capacitatea de a „ține lovitura” și de a depăși anxietatea și neliniștea. Nu este surprinzător faptul că primul obstacol sau problemă ne provoacă imediat panică și confuzie. Prin urmare, nu mai putem acționa cu înțelepciune.

Și asta e foarte rău. Pentru că, fiind rezistenți din punct de vedere moral, am putea realiza mult mai multe. Astfel, ratăm oportunități, ne lăsăm învinși de loviturile soartei și de circumstanțe. Doar imaginează-ți, cât de mult ai putea obține, cât ai putea face dacă ai învăța cel mai important lucru din viață – să nu renunți niciodată.

Încearcă să folosești așa-numita „regulă a celor 40%”. Conform acesteia, atunci când decizi că ai făcut absolut tot ce îți stă în puteri, de fapt, ai făcut doar 40%. Aceasta este o afirmație foarte eficientă și utilă. Apropo, această regulă este aplicată de forțele speciale ale Marinei SUA în timpul antrenamentelor. De asemenea, mulți oameni de succes se ghidează după această regulă pentru a depăși perioadele dificile și crizele din viață.

Totul este foarte simplu: atunci când mintea ta îți spune că ai făcut tot posibilul și imposibilul și că ești atât de obosit încât pur și simplu nu ești în stare să mergi mai departe, atunci… asta înseamnă că, de fapt, ai făcut exact 40% din ceea ce ești capabil să faci! 

Da, viața este imprevizibilă și știe să ne surprindă. Dar nu te grăbi să renunți imediat. Oprește-te pentru un minut și repetă „Regula celor 40%”. Nu te ajută? Repetă din nou! Și din nou! Până la urmă îți dai seama că într-un fel sau altul, poți face ceea, pentru ce acum câteva minute îți lipsea rezistență și spirit. Posibil, această metodă poate fi similară cu efectul Placebo, dar ce mai contează? Principalul lucru este că funcționează! Contează doar că te va ajuta să pornești mecanismele care te vor face mai puternic și mai rezistent!

Într-adevăr, suntem capabili de mult mai multe decât ne imaginăm. Trebuie doar să activezi gândurile în capul tău: „Am făcut tot ce am putut. Dar asta nu este nici măcar jumătate din ceea de ce sunt capabil. Sunt doar 40%. De aceea – înainte!”