Celine Dion – ultima discuție cu cel care a fost singura dragoste din viața ei!

Acum patru ani, Celine Dion l-a pierdut pe bărbatul, care a fost singura dragoste din viața ei.

Producătorul Rene Angelil a făcut-o celebră și i-a dăruit fericirea de a fi o familie, dar aceasta a fost de scurtă durată: pe 14 ianuarie 2016, el s-a stins din viață la 73 de ani, după o luptă îndelungată cu cancerul. Astăzi, Celine își găsește alinarea în creșterea celor trei copii.

Celine și Rene s-au cunoscut pentru prima dată când aceasta avea doar 12 ani. Desigur, atunci viitoarea cântăreață nici nu și-a putut imagina că l-a întâlnit pe bărbatul visurilor ei.

Fata era al 14-lea copil în familie, erau săraci dar nu lăsau mâinile în jos. Lucrurile nu mergeau prea bine nici la școală. Fata stângace, în haine ponosite, cu dinții strâmbi era adesea tachinată și jignită. Ea se salva cu ajutorul muzicii, pe care pur și simplu o adora.

Unul dintre frații fetei i-a transmis odată o casetă cu înregistrările lui Celine producătorului local, Rene Angelil, și a insistat mult ca acesta să o asculte. Acesta a fost un moment de cotitură în viața lui Celine: de îndată ce producătorul i-a auzit vocea, și-a dat seama imediat că a găsit artista la care visa.

Însă casele de discuri locale nu au împărtășit entuziasmul producătorului, refuzând să-i lanseze albumul de debut. Atunci, Rene și-a pus casa în gaj și a lansat discul din contul său. Astfel, tânăra Celine Dion a cunoscut gloria și faima.

După ceva timp, cântăreața și producătorul și-au dat seama că se iubesc. Au început oficial să fie un cuplu în 1987, iar în 1994 s-au căsătorit la Catedrala Notre-Dame din Montreal. La acel moment, Celine avea 26 de ani, iar producătorul ei era de două ori mai în vârstă.

 

În anul 2000 Celine a adus pe lume primul lor copil, iar în 2009 pe gemenii – Eddie și Nelson. Astfel, visul lui Celine Dion s-a îndeplinit – ei au devenit părinți. Părea că fericirea lor va dura pentru totdeauna…

Mai târziu, într-un interviu, Celine a povestit că, deși i-a fost foarte greu să treacă peste pierderea soțului, copiiilor, desigur, le-a fost mult mai dificil. Dar această durere i-a apropiat nespus: „Încerc să trăiesc astfel încât nimeni să nu se simtă singur. De exemplu, am cumpărat un pat imens și dorm cu gemenii mei. Este foarte important pentru mine să îi simt aproape. Am nevoie de ei și ei au nevoie de mine. Ne sprijinim foarte mult între noi. Ne distrăm împreună, privim televizorul. Abia acum am descoperit lumea desenelor animate Disney.”

Renumita interpretă recunoaște, că și ea și copiii până acum vorbesc cu Rene, de parcă el ar fi viu: „Îi transmitem pupici înainte de somn. Acesta a devenit un ritual: ne apropiem de o fotografie și vorbim cu el. Copiii îi povestesc despre evenimentele din viața lor. De asemenea, îi scrim bilețele, le ascundem în baloane și le lăsăm să zboare spre cer.”

Întrebată, cum reușește să facă față unei astfel de pierderi, cântăreața a spus că Rene i-a lăsat atât de multă „putere, rezistență și pozitivism”, încât pur și simplu nu a putut să renunțe. Ea direcționează toată această energie către copii, astfel încât aceștia să crească oameni demni, ca și tatăl lor.

Artista spune că nu există un sfat universal despre cum să supraviețuiești unei astfel de pierderi. Fiecare își găsește propria cale: „Nu poți înceta să trăiești. Mergi mai departe. Doar înainte… Viața nu poate fi întotdeauna lină. Și trebuie să accepți asta. Când vine boala sau moartea, pur și simplu nu avem de ales. Asta este viața…”

Celine Dion încă își amintește ultima discuție cu soțul ei: „L-am îmbrățișat și i-am spus: Întreaga ta viață ți-ai făcut griji pentru mine. Pentru copii. Pentru cariera mea. Pentru toate. Îți sunt foarte recunoscătoare. Copiii sunt în regulă. Eu sunt în regulă. Îți promit, că totul va fi bine. Te rog, să nu îți mai faci griji pentru nimic altceva. Nu vreau să-ți faci griji…”