Cele mai mari castele din lume: TOP – 5 Construcții istorice care uimesc prin amploarea lor!

Castelele vechi nu vor înceta niciodată să ne fascineze și să ne atragă atenția. Atmosfera lor deosebită îți lasă o experiență de neuitat, iar de la interioarele de lux literalmente te iau amețelile. Unele castele au fost o locuință sigură, iar altele doar construcții de fortificație. Printre ele există și cele care uimesc cu amploarea lor. În acest articol, îți vom arăta care sunt cele mai mari castele din lume!

5.Cele mai mari castele din lume: Hohensalzburg – 54 523 metri pătrați

Hohensalzburg este una dintre cele mai mari complet păstrate cetăți medievale din Europa. Construcția castelului a început în anul 1077. Zidurile masive și turnurile înalt ridicate pe un deal din Salzburg domină Vechiul Oraș.

4.Castelul Windsor – 54 835 metri pătrați

A fost fondat în secolul II și de sute de ani este casa monarhilor britanici. Acesta este cel mai mare și cel mai vechi castel din lume, în care încă mai trăiesc oameni!

3.Castelul Praga – 67 661 metri pătrați

Complexul Castelului Praga este format din fortificații, biserici și clădiri. Este unul dintre cele mai mari castele antice din lume și unul dintre cele mai vizitate locuri din Praga. De-a lungul secolelor a fost reședința regilor cehi, împărați ai Sfântului Imperiul Roman și a președintelui Republicii Cehe.

2.Mehrangarh – 81 227 metri pătrați 

Unul dintre cele mai impresionante forturi din India este situat pe o stâncă. Pe teritoriul său sunt amplasate un muzeu istoric și palatul lui Maharaja. Fortul, care este unul dintre cele mai mari din țară, poate fi numit pe bună dreptate un simbol al Indiei.

1.Cel mai mare castel din lume: Malbork – 143 591 metri pătrați

Magnificul castel medieval din cărămidă aparținea Ordinului Cavalerilor Teutoni. Construit în secolul al XIII-lea, Malbork este cel mai mare castel și cea mai mare clădire din cărămidă din Europa. Acest castel poate fi numit pe bună dreptate unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din Europa și din întreaga lume!