Cei mai neobișnuiți reprezentanți ai faunei: Top -15 animale deosebit de frumoase!

Lumea animalelor este atât de diversă și de frumoasă încât este imposibil să te bucuri pe deplin de diversitatea tuturor speciilor. Am încercat să creăm o selecție cu cei mai frumoși, grațioși și neobișnuiți reprezentanți ai faunei, care sunt atât de fermecători încât se pare că îi poți admira fără încetare. Însă, este mai bine să o faci de la distanță, fără a te apropia prea mult, căci pe cât sunt de frumoși, pe atât sunt de periculoși!

1.Ursul panda

Știai că, urșii panda trăiesc nu mai mult de 15-20 de ani, însă recordul de longevitate a fost atins de Jia Jia, o femelă care a trăit 38 de ani, echivalentul a 100 de ani la om.

2.Puma

Știai că, acest animal a intrat în Cartea Recordurilor Guiness ca animalul cu cele mai multe denumiri. Numai în limba engleză sunt peste 40, printre care cougar, puma și leu de munte.

3.Maine Coon

Este cea mai mare dintre toate rasele de pisici, având un corp musculos și puternic, iar blana îi este lungă și deasă.

4.Rața Mandarin

Numele ei vine de la penajul masculului foarte viu colorat și datorită penelor portocalii de pe aripile ridicate.

5.Leul alb

Leul alb este o subspecie ce trăiește în rezervațiile naturale din regiunea Timbavatic, Africa de Sud. Aceșta nu trebuie confundați cu leii albino, leii albi au culoarea ochilor și a pielii normală.

6.Attacus atlas

Aceasta este cea mai mare molie din familia Saturniidae și se mândrește cu o anvergură a aripilor de 25-30 cm.

7.Păunul

Știai că, păunul a fost adus pentru prima oară în Europa de către Alexandru cel Mare?

8.Șarpele californian

Ca majoritatea șerpilor regali, acesta este neveninos și are inele roșii sau portocalii, care imită coloritul șarpelui veninos coral, pentru a descuraja prădătorii.

9.Dogul german

Este o rasă din categoria câinilor de pază cu temperament nobil, câini ai unui singur stăpân ce nu suportă înstrăinarea. Este cel mai înalt câine din lume, fiind capabil să ajungă până la 1 m înălțime.

10.Mantisul african

Fiind numit și călugăriță, are un simț al văzului mult mai bine dezvoltat decât al altor insecte, acesta fiind capabil să-și răsucească capul la 180 de grade, în căutarea prăzii.

11.Amphioctopus marginatus

Mai este numită și caracatița de nucă de cocos, pentru că adună nuci de cocos și le folosește ca adăpost.

12.Calul arab

Este una dintre cele mai vechi rase de cai, existând dovezi care atestă existența unor cai asemănători încă de acum 4.500 de ani.

13.Leopardul zăpezilor

În cele mai multe cazuri, leopardul zăpezilor vânează înainte de asfințit și dimineața devreme. De exemplu, în munții Himalaya, leopardul zăpezilor iese la vânătoare numai înainte de asfințit.

14.Fazanul

Știai că fazanul își are originea în Asia? Se spune că istoria lor datează de peste 2000 de ani, se crede că romanii i-au adus în Marea Britanie din Asia.

15.Peștele mandarin

Pe lângă coloritul să remarcabil, o altă trăsătură îl face deosebit și anume forma corpului. Se pare că este cel mai frumos pește din lume și de aceea a primit denumirea științifică Synchiropus Splendidus.