Cei mai buni prieteni și-au construit propriul „orășel” pentru a îmbătrâni unul lângă altul!

Patru cupluri au decis să-și construiască „evadarea” perfectă în Texas. Acești opt buni prieteni s-au gândit la un oraș eco realizat din case minuscule, iar arhitectul Matt Garcia a făcut ca dorința lor să devină realitate.

Căsuțele amplasate în apropierea râului Llano la periferia orașului Austin, Texas, costă aproximativ 40.000 $ fiecare, sunt ecologice și durabile.

Cele patru cupluri intenționează să se retragă acolo după pensionare și au numit acest loc „Llano Exit Strategy”.

„Orășelul” a fost proiectat pentru a economisi resursele limitate de apă din regiunea afectată de secetă. Designul de înaltă calitate nu este atât de costisitor, iar pereții reflectorizanți și geamurile izolate asigură temperatura confortabilă în încăpere, astfel încât chiar și în timpul verii în cabine este destul de răcoare.

Interioarele au fost realizate din placaj, iar acoperișurile înclinate adună până la aproximativ 50. 000 de litiri de apă de ploaie în butoaie sau rezervoare mari care păstrează terenul irigat.

Fiecare casă mică este dotată cu un dormitor, o cameră de zi și baie amenajate într-un stil minimalist. Garcia a construit de asemenea o cabină suplimentară de 1.500 metri pătrați, cu o bucătărie comunală și o zonă de living, unde să se adune toți prietenii.

Ferestrele multiple lasă lumina să pătrundă în fiecare dintre căsuțe, împreună cu peisajul uluitor din jur. Fiecare cabină este concepută astfel încât să ofere o vedere cât mai minunată, fără a bloca peisajul altora.

Până când întregul proiect nu este finalizat, dar cei opt prieteni se bucură deja de escapadele lor pașnice și așteaptă cu nerăbdare să își petreacă bătrânețea acolo.

„E ca într-un film Disney aici. Vedem iepuri, căprioare și tot felul de păsări. cu cât petrecem mai mult timp aici, cu atât descoperim mai multe lucruri interesante” – a povestit Jodi Zipp, unul dintre „localnici”.