Ceea ce nu știai: De ce bureții au culori diferite și care este scopul acestei diversități

Probabil, toți fără excepție, folosesc bureții pentru spălarea vaselor. Chiar și norocoșii care dețin o mașină de spălat vasele șterg ocazional vasele murdare cu ajutorul unui burete.

Bureții au o varietate de forme, dimensiuni și culori. Este clar, că fiecare are propriile preferințe pentru primele două puncte, dar culoarea chiar contează cu adevărat? La urma urmei, colorarea bureților se face pur și simplu în scop publicitar… sau nu?

Desigur că da – dacă vorbim despre partea moale, principala parte a buretelui. Dar culoarea laturii abrazive indică dragul de duritate al acoperirii.

Acest material se numește scotch-brite (de la marca americană Scotch – Brite). Acesta este fabricat din fibre grosiere și lipit de baza spumei poliuretanice.

Banda scotch – brite de pe burete are de obicei trei culori: 

1.Verde

Bureții de spălat cu partea abrazivă de culoare verde poate înlătura chiar și cea mai severă murdărie. Cu toate acestea, un material atât de dur poate zgâria unele acoperiri. Nu este recomandat să speli cu partea verde suprafața antiaderentă a tigăilor, vitralii, vase emailate, etc..

2.Roșu

Roșu indică duritate medie. Aceasta este cea mai bună și potrivită alegere: cu un astfel de burete este ușor să îndepărtezi murdăria rezistentă și resturile uscate de mâncare, dar nu zgârie vasele atât de mult.

3.Galben

Cei mai moi bureți sunt colorați de obicei în culoarea galbenă, cu care se spală de obicei vesela din sticlă. Un astfel de material tratează ușor suprafața, astfel încât îl poți utiliza pentru o curățare intensă.

Acum știi ceea, despre ce aproape nimeni nu știe!