Vești bune pentru planeta Pământ! Mai există oameni care se gândesc la viitorul ei!

Norvegienii au decis să nu mai permită exploatarea petrolului de pe Insulele Lofoten (care dețin rezerve de petrol în valoare de 53 miliarde de dolari) pentru a salva ecosistemul insulelor.

Pentru prima dată în istoria Malawi, o femeie a fost aleasă în calitate de Președinte al Parlamentului. Esther Chilenje a anulat 1500 de căsătorii cu fete minore și le-a trimis înapoi la școală.

Donatorii suedezi primesc mesaje cu mulțumiri de fiecare dată când sângele lor salvează oameni.

Datorită Legii privind speciile pe cale de dispariție (Endangered Species Act) populația aproape dispărută a țestoaselor de mare a crescut cu 980%.

Supermarketurile thailandeze au renunțat la pungile din plastic și au început să ambaleze cumpărăturile în frunze de banană.

Olanda a devenit prima țară fără maidanezi.

Coreea de Sud organizează petreceri de dans pentru persoanele trecute de 65 de ani, pentru a combate demența și singurătatea.

În Roma, poți achita un bilet de metrou cu sticle din plastic. Astfel, au fost colectate deja 350 de mii de sticle.

California limitează vânzarea câinilor, pisicilor și a iepurilor în magazine, pentru ca oamenii să adopte animale de la adăposturi.

Cultivatorii de orez din întreaga lume încep să folosească rațe în loc de pesticide. Rațele mănâncă insectele și toate buruienile fără a atinge orezul.

Canada a adoptat legea care interzice utilizarea balenelor ucigașe și delfinilor în industria divertismentului.

Olanda seamănă toate acoperișurile stațiilor de autobuz cu flori și plante, pentru a salva albinele.

Islanda a devenit prima țară din lume care a legalizat salariile egale pentru bărbați și femei.

Circurile germane folosesc holograme în loc de animale, măsuri luate pentru a opri exploatarea animalelor în circuri.

Robotul subacvatic LarvalBot seamănă corali microscopici pe fundul Barierei de Corali, aceștia fiind special creați pentru a restabili ecosistemul oceanului.

4855 de oameni au stat la coadă ore în șir, în ploaie, pentru a face un test al celulelor stem și a salva viața unui băiețel de 5 ani.

Un sat din India sărbătorește nașterea fiecărei fete, plantând 111 copaci. Astfel, 350 de mii de copaci au fost deja plantați.

Datorită interdicției de a vâna balenele cu cocoașă, populația lor a crescut de la câteva sute la 25 de mii.