Cartierul în cercuri din Danemarca: Locul unde oamenii se refugiază de agitația orașului!

Nu există un sentiment mai plăcut decât să evadezi în natură, după o săptămână grea de muncă. Și ce loc poate fi mai potrivit decât grădina casei tale? Brondby Haveby sau Brondby Garden City este o comunitate mică situată nu departe de Copenhaga, Danemarca. Ceea ce o deosebește de orice altă comunitate este forma sa unică. Toate casele sunt aranjate într-un model circular și arată absolut suprarealiste, atunci când sunt privite de sus.

Cu ajutorul unei drone, fotograful Henry Do a surprins recent aceste imagini uimitoare ale comunității. Privit de sus, acest cartier pare desprins din viitor.

Brondby Haveby este locul perfect pentru a fugi de orașul plin de agitație și zarvă – curțile mari ale caselor oferă mult spațiu pentru diverse activități în aer liber, iar gardurile înalte îți asigură intimitatea. Departe de zgomotul urban, felul în care este construit cartierul îi permite fiecărui locuitor să-și amenajeze propria grădină în spatele casei, cultivând plante și flori.

Municipalitatea din Brondby a aprobat această idee cu peste 50 de ani în urmă, în 1964, când a alocat mai multe loturi de teren pentru crearea unei zone de grădini locuite. Cu timpul, tot mai multe ansambluri asemănătoare au populat zona.

Forma caselor grupate în cercuri, dar și verdele care predomină în această zonă, atât în afara cercurilor, cât și în interiorul lor, sar imediat în ochi. Cu siguranță, integrarea cartierului în natură este perfectă.

Acest aranjament specific nu a fost ales întâmplător. Arhitecții care au conceput „orașul-grădină” susțin că ideea din spatele cercurilor a fost de a crește interacțiunea socială între chiriași.