Care față întruchipează mai bine fericirea? Răspunsul la acest test va descoperi ce abilități ai

Există o teorie care susține că unii oameni sunt dominați de emisfera stângă a creierului, iar alții de emisfera dreaptă a creierului. Ambele emisfere comunică informații diferite. De exemplu, emisfera stângă domină limbajul și logica, de aceea o persoană influențată anume de această parte a creierului va fi mai logică, analitică și obiectivă.

Emisfera dreaptă a creierului se ocupă de abilităţile spaţiale, recunoaşterea facială şi procesarea muzicii. Partea dreaptă a creierului se ocupă de înţelegerea imaginilor vizuale şi îi ajută pe oameni să le ofere sens. O persoana care este dominată de ”creierul drept” are o intuiție mai dezoltată, este creativă, gânditoare și subiectivă.

În psihologie, teoria se bazează pe lateralitatea funcției cerebrale. Creierul conține două emisfere, fiecare realizând o serie de roluri. Cele două părți ale creierului comunică între ele prin corpusul callosum.

În general, partea stângă a creierului controlează partea dreaptă a corpului și partea dreaptă a creierului controlează partea stângă a corpului, potrivit lui Bruno Dubuc, neurolog la Universitatea McGill din Montreal. Lucrurile devin mai complicate pentru văz: nervii din partea stângă a ambilor ochi se conectează în partea stângă a creierului, iar nervii din partea dreaptă a ambilor ochi se conectează în partea dreaptă a creierului.

În secolul al XIX-lea, neurologii: Pierre Paul Broca și dr. Karl Wernicke – au constatat că oamenii care aveau tangențe cu domeniul lingvistic afectau anumite zone din partea stângă a creierului. Cercetătorii au concluzionat că limbajul trăiește în creierul stâng. Această idee stă, probabil, la originea acestei teorii precum creierul stâng este mai creativ, iar creierul drept este mai analitic.

Tu ești dominat de creierul-stâng sau de creierul-drept?

Acest test te va ajuta să depistezi mai ușor. Alege fața care pare a fi cea mai fericită, după părerea ta. Apoi, citește mai jos pentru a vedea ce înseamnă acest lucru.

 

Dacă ai ales ”A” -ești dominat de creierul-stâng

Partea stângă a creierului este considerată a fi adeptă sarcinilor care implică logica, lingvistica și gândirea analitică. Cei dominați de creierul stâng sunt mai predispuși să studieze:

Lingvistică

Logică

Gândire critică

Numere

Raţionamente

Dacă ai ales ”B”- ești dominat de creierul-drept

Conform teoriei științifice, cei dominați de creierul-drept sunt mai buni la sarcinile expresive și creative. Unele dintre abilitățile asociate în mod obișnuit cu partea dreaptă a creierului includ:

Recunoașterea fețelor

Exprimarea emoțiilor

Muzică

Citirea emoțiilor

Culoare

Imaginație

Intuiţie

Creativitate

Tu ce părere ai? Te-ai regăsit în cele expuse mai sus?