Capsulă a timpului: Odaia unui soldat francez, care a rămas neatinsă timp de 100 de ani!

În comuna franceză Belabre, există o casă cu o surpriză în interior. Aceasta ascunde o cameră secretă închisă de aproximativ 100 de ani. Proprietarul ei a fost cândva un tânăr ofițer pe nume Hubert Rochereau. A murit în timpul Primului Război Mondial și de atunci camera sa a rămas neatinsă.

Distruși de această durere, părinții au hotărât să o închidă pentru ca aceasta să nu fie atinsă timp de 500 de ani. Casa și-a schimbat proprietarii și într-o zi, odaia a fost deschisă. Și acesta este un adevărat portal care duce către trecut!

Camera unui ofițer francez a rămas neatinsă timp de 100 de ani de la moartea sa și s-a transformat literalmente într-o capsulă a timpului. 

Sublocotenent, absolvent al școlii militare franceze de elită din Saint-Cyr, Hubert Rochereau s-a născut la 10 octombrie 1896. La 26 aprilie 1918 s-a stins din viață într-o ambulanță de câmp în timpul luptelor din Flandra, potrivit Daily Mail. Hubert avea 21 de ani atunci. El a fost înmormântat într-un cimitir local și doar după 4 ani, în 1922 rămășițele sale au fost aduse în patria sa.

Pe pat se află medaliile ofițerului (Crucea Militară și Ordinul Legiunii de Onoare) și fotografiile prietenilor săi. 

Părinții nu au putut suporta durerea pierderii și au închis camera fiului lor, lăsând totul în interior așa cum era atunci când a plecat la război.

„Pământul Flandrei, unde a căzut dragul nostru copil și care a păstrat rămășițele sale timp de patru ani.”

În 1935, generalul Eugene Bridoux a devenit noul proprietar al casei. Conform unor surse, părinții lui Hubert au vândut casa cu o singură condiție: camera fiului lor să rămână neatinsă timp de 500 de ani.

În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, generalul Bridoux a început să coopereze cu ocupanții germani, apoi a fugit din țară și a murit în Spania în 1955. Autoritățile franceze i-au confiscat conacul. Un timp, locuința a fost închiriată de o familie de avocați, iar după anii 1950 aceasta a fost cumpărată de nepoata generalului Bridoux.

În 2014, camera lui Hubert a atras atenția presei. Primarul din Belabre, Laurent Laroche, a declarat atunci pentru The Guardian că familia care deținea casa știa despre camera de la capătul coridorului, dar nu a intrat niciodată în ea, deoarece aceasta a fost blocată cu un perete zidit din cărămidă. Atunci s-a decis să se spargă peretele și să deschidă camera.

În cele din urmă, camera secretă a fost deschisă. 

„Când intri, este ca și cum timpul s-a oprit în loc” – spune Laurent Laroche.

Autoritățile locale ar dori ca această cameră să devină muzeu, dar aceasta este o proprietate privată.

Primarul speră că, poate într-o bună zi, va apărea un binefăcător generos care îl va ajuta să cumpere casa și să o transforme în muzeu public. Dar Daniel Fabre, soțul nepoatei generalului Bridoux, care încă mai trăiește în casă, nu a fost entuziasmat de ideea muzeului. El a declarat că cel mai puțin i-ar plăcea să vadă turiști și corespondenți la el acasă.

Daniel a declarat pentru BBC că nu are vreun atașament sentimental față de ofițerul decedat, că nu se simte legat de el. Familia păstrează aspectul inițial al camerei doar drept omagiu pentru sacrificiul său.

Daniel Fabre nu este sigur că încăperea se va menține încă 400 de ani. După cum putem vedea în fotografii, multe obiecte sunt mâncate de molii, dar proprietarii nu intenționează să le restaureze, deoarece atunci va dispărea acea încărcătură emoțională specială, acea senzație de contact cu trecutul.