Capătă o intuiție dezvoltată, punându-ți mintea în mișcare. Iată la ce concluzii uimitoare a ajuns acest cercetător

Gerda Gygerentser, directorul Institutului pentru Dezvoltare Umană „Max Planck” este de părerea că intuiția nu este atât capacitatea de „a ști” răspunsul corect, cât înțelegerea instinctivă a ceea ce are importanță și ce poate fi ignorat, scrie Forbes.

Gygerentser este autorul cărții „Gut Feelings: The Intelligence of the Unconscious” și se crede un om rațional și intuitiv în același timp.

„În activitatea mea științifică, deseori am presimțiri. Eu nu pot întotdeauna să explic de ce consider corectă sau incorectă o anumită abordare, însă am încredere în simțurile mele. Iar datorită tangenței cu știința eu am posibilitate să verific aceste presimțiri și însemnătatea lor.”

Am decis să scriu despre asta pentru că recent am fost întrebat despre intuiție: „Ea nu a fost niciodată numită o formă a inteligenței, nu credeți că un om cu intuiție bună are și un intelect dezvoltat?”

Instinctiv, vreau să fiu de acord, mai ales în privința oamenilor căutători de informații și cunoștințe noi și care sunt gata mereu să pună la îndoială propriile propuneri.

Într-o oarecare măsură intuiția poate fi numită o înțelege clară a minții colective. De exemplu, în prezent, majoritatea site-urilor sunt create intuitiv, adică clar și comod pentru majoritatea oamenilor.

Eu, personal, cred în puterea intuiției disciplinate. Nu vă leneviți, conectați creierul, înaintați argumente logice și atunci voi avea o atitudine respectuoasă față de intuiția voastră.

Eu mă conduc după propria experiență. Cu cât mai mult mă ocup de cercetări, cu atât mai bine îmi funcționează intuiția.

Unii îi atribuie lui Albert Einstein următorul citat, care este foarte potrivit:

„Mintea intuitivă este un dar sfânt, iar mintea rațională este sluga ei devotată. Noi am creat o societate care onorează sluga și uită de dar.”

Sursa