Iluzii optice? 12 fotografii incredibile, pe care creierul le percepe greșit. Privește-le cu atenție!

Fascinat de modul în care oamenii se comportă atunci când nu știu că sunt fotografiați, fotograful grec încearcă să evidențieze unicitatea personajelor din stradă prin coincidențe aleatorii.

Fotografie militară
Anthimos Ntagkas s-a născut în însorita Atena, Grecia, în 1979. A absolvit Academia Militară și lucrează în prezent în armata greacă. Calitățile care ar fi indispensabile unui cercetaș, Ntagkas le-a aplicat în fotografie: reacție rapidă, atenție la detalii. Lucrările sale prezintă unghiuri îndrăznețe ale camerei, personaje colorate, un simț incredibil al umorului și dragoste de viață. Din 2014, Antimos experimentează în genul fotografiei de stradă. Acum aproximativ șase ani, Ntagkas a început să fotografieze străzile ca un hobby. Subiectul interesului său a fost dinamica vieții urbane.

„Acum nu aleg locul unde să fotografiez, fac ca orice loc să funcționeze în folosul meu”.

„Prefer fotografia de stradă decât alte genuri, pentru că oricine o poate face. Nu aveți nevoie de echipament profesional sau de pregătire costisitoare pentru acest lucru „.

„Din fericire, temele din acest gen sunt nesfârșite și nu-mi pierd niciodată interesul pentru fotografie.”

Cât trăiești tot înveți
Antimos crede că, dacă nu sunteți un fotograf profesionist și un DSLR greu nu vă trage de umăr, atunci fotografia de stradă este pentru voi.
Ntagkas este încrezător că un fotograf de stradă își poate îmbunătăți singur abilitățile și poate face fotografii de stradă grozave, în timp ce în alte genuri este foarte dificil să-ți găsești propriul stil unic și să-ți menții individualitatea.

Uimitor în apropiere
Când Antimos tocmai își începea cariera în fotografie, obișnuia să aleagă locația care îi plăcea pe stradă și a așteptat să apară oamenii acolo. Dar, în timp, abordarea sa s-a schimbat.
Magia începe când Antimos combină diferite planuri, oameni, clădiri, postere, graffiti într-o singură fotografie. Interacțiunea dintre două sau mai multe motive complet diferite într-o singură lovitură creează intrigi. Această abordare vă permite să găsiți scene oriunde și adesea cele mai interesante fotografii sunt obținute undeva pe strada următoare.
Antimos nu neagă că a fost influențat de mulți fotografi de stradă, dar nu stă pe loc, iar sarcina sa principală rămâne – să facă ceva complet nou de fiecare dată.
În 2018, Antimos a fost rugat să-și expună fotografiile la cinematograful Andora, unde au rămas decorul principal al holului.