Călătoriile te pot face mai fericit decât mariajul sau nașterea unui copil, susțin cercetătorii!

Indiferent dacă călătorești doar cu un rucsac sau faci o rezervare la un hotel de lux: toate experiențele de călătorie îți influențează pozitiv sănătatea și îți oferă un impuls de endorfină. Pentru unii, bucuria pe care o aduce poate depăși de fapt alte evenimente importante din viața lor, cum ar fi căsătoria sau nașterea unui copil. Iar cercetările savanților efectuate pentru Booking.com au confirmat că oamenii apreciază atât de mult călătoriile, încât chiar au trecut această experiență pe lista lucrurilor care le aduc cea mai mare fericire în viață.

1.Călătoria îți oferă un impuls imediat al fericirii

Pentru a obține rezultate adecvate, Booking.com a intervievat 17.000 de oameni care provin din 17 țări, astfel încât să poată cunoaște o atitudine cât mai diversă asupra călătoriilor. Respondenții au confirmat că foarte puține lucruri pot înlocui plecarea în vacanță când vine vorba de fericire. De exemplu, 77% dintre participanți au spus că își rezervă o vacanță atunci când simt nevoia de a-și îmbunătăți starea de spirit.

2.Călătoriile îți pot aduce mai multă fericire decât alte evenimente importante din viață

Partea cea mai interesantă a acestui studiu este că oamenii au afirmat că apreciază călătoriile mai mult decât alte evenimente semnificative și chiar fericite din viața lor. 49% dintre respondenți au declarat că au simțit un nivel mai mare de fericire atunci când au planificat și au plecat în vacanță decât în ziua nunții lor.

Aproape jumătate dintre persoanele intervievate au mărturisit că o întâlnire romantică cu partenerul nu le emoționează la fel de mult precum călătoriile. 45% au afirmat că logodna nu le-a oferit un impuls emoțional la fel de înalt precum experiența de a călători. Pentru 29% dintre participanți, chiar și nașterea unui bebeluș nu oferă suficient de multă endorfină ca și călătoriile.

3.Cumpărarea unei case sau o mașină nouă nu îți poate oferi atâta bucurie. 

S-a dovedit, deasemenea, că oamenii apreciază mai mult experiențele noi decât posibilitatea de a poseda o mulțime de lucruri materiale. 70% dintre respondenți au spus că plecarea în vacanță le oferă o satisfacție care durează mult mai mult decât fericirea pe care o obțin după cumpărarea bunurilor materiale.

Se pare că oamenii sunt gata să-și sacrifice confortul doar pentru a se bucura de experiența călătoriilor. De exemplu, 56% dintre participanți ar prefera să plece în vacanță decât să -și cumpere haine sau gadgeturi noi, iar 48% dintre ei sunt gata să amâne îmbunătățirea condițiilor de trai pentru a vizita locuri noi.

4.Chiar și planificarea unei călătorii îți îmbunătățește bunăstarea emoțională. 

Surprinzător, pentru 72% dintre respondenți, este suficient doar să își planifice o vacanță pentru a se simți mai fericiți. De exemplu, 80% se simt entuziasmați doar când se uită la hartă și aleg locurile pe care ar dori să le viziteze.