Câ costă viața ta? O pildă valoaroasă. Aceste 3 minute te vor marca

Într-o zi, un tânăr băiat la întrebat pe tatăl său:
– Tata! Care este valoarea vieții mele?

În loc să răspundă, Tatăl ia spus fiului său:
– Ia această piatră și dute la piata sa o vinzi, dacă cineva intreaba care este pretul ei, sa nu spui nimic! Ridică două degete si taci.

Băiatul a mers la piata si acolo o doamna il intreaba:
– Cât costa această piatră? Cred ca ar infrumuseta foarte bine gradina mea. Băiatul nu a spus nimic, a ridicat doar două degete la care femeia intreaba:
– Doar doi dolari? O iau!

Băiatul a plecat acasă și ia spus tatălui său că o femeie a vrut să cumpere aceasta piatra cu doi dolari, la care tatal ii raspunde:
– Fiule vreau să te duci cu aceasta piatra intr-un muzeu, dacă cineva vrea să o cumpere nu spune nici un cuvânt doar ridica doua degete.

Băiatul a mers apoi la muzeu, unde un domn a intrebat:
– Cat costa aceasta piatra?

Baiatul nu a spus nimic, a ridicat doar doua degete, la care barbatul intreaba:
– Două sute de dolari? O iau.

Băiatul a fost șocat și sa dus acasă și ia spus tatălui său:
– Un bărbat vrea să cumpere această piatră pentru două sute de dolari!

Tatal sau ii spune:
– Acum vreau sa te duci cu această piatră într-un magazin de pietre prețioase, arata-i proprietarului și nu spune un cuvânt, și dacă te intreaba prețul, arata-i două degete.

Fiul a plecat la un magazin de pietre prețioase, a arătat aceasta piatra proprietarului. El fiind foarte mirat intreaba:
– De unde ați găsit această piatră? Este una dintre cele mai rare pietre din lume, trebuie să o am, cât de mult cereti pe ea?

Băiatul nu spune nimic si ridică două degete, la care bărbatul exclama:
– Doar două sute de mii de dolari? O cumpar chiar acum!

Băiatul nu știa ce să spună și a alergat acasă la tatăl său.
-Tată! Acel om vrea să cumpere această piatră cu două sute de mii de dolari!
-Fiule, acum știi care este valoarea vieții tale! Nu contează de unde vii, unde te-ai nascut, culoarea pielii sau cât de bogat erai cand te-ai nascut.

Vă puteți petrece întreaga viață gândindu-vă că sunteți o piatră de două dolari, vă puteți petrece întreaga viață înconjurată de oameni care cred ca valoarea dumneavoastra este de doi dolari.

Dar adevarul este ca toată lumea are un diamant în interiorul lui și putem alege să ne înconjurăm cu oameni care văd o mare valoare in noi și să descoperim diamantul din interiorul nostru și, de asemenea, putem alege ce valoare vedem in ceilalți, îi putem ajuta si pe alții să vadă diamantul din interiorul lor si să aleagă cu înțelepciune pe cei ce îi înconjoara, astfel vom putea realiza orice in viata noastra!