Bucătăria anului 2021: Ce culori și materiale sunt în vogă în acest sezon?

Alimentația reprezintă o componentă incontestabilă a vieții umane de zi cu zi, indiferent de rolul nostru la bucătărie și cred că nimeni nu va îndrăzni să contrazică faptul că bucătăria este cel mai important spațiu din casa fiecărui om și aceasta trebuie amenajată ergonomic și îndrăzneț. Prin urmare, hai să vedem împreună care sunt cele mai actuale tendințe de amenajare a bucătăriei, ideale pentru cei care planificau demult o renovare de interior.

1. Spațiul deschis

Tot mai mulți proprietari de apartamente optează pentru soluții integrate, combinând bucătăria cu una din camere pentru a extinde vizual volumul acesteia și a face spațiul destinat bucătăriei să arate mai subtil și discret, această opțiune fiind agreabilă atât pentru suprafețele mari și mai cu seamă pentru cele mici.

2. Dulapuri de bucătărie în trei nivele; Antresol

O asemenea organizare a spațiului în bucătărie arată plăcut, stilat și sofisticat, iar cel mai important, este foarte comodă și ergonomică, stocând la nivelurile superioare obiectele pe care le utilizezi mai rar și păstrând sertarele inferioare decongestionate.

3. Materiale ecologice

Lemn, piatră, granit, marmură. Popularitatea materialelor naturale crește pe zi ce trece, iar împreună cu dezvoltarea trendului crește și prețul acestora. Chiar dacă nu-ți permiți o astfel de soluție, poți achiziționa materiale ecologice apropiate de cele naturale. De exemplu, un blat din piatră artificială, efectuat calitativ, nu se deosebește principial de unul din piatră naturală.

4. Simplitatea

Moda pentru mobilierul luxuriant și pompos a fost lăsată pradă uitării în favoarea soluțiilor clasice, minimaliste, fără exces de fast și somptuozitate.

5. Suprafețele mate

Luciul nu mai este în vogă, ba mai mult, arată mai ieftin ca niciodată. Dacă vrei să ai parte de un interior care să arate scump și stilat, suprafețele mate sunt soluția ideală pentru tine.

6. Sistemul „touch to open”

Principalul anti-trend al sezonului sunt mânerele de la sertare sau dulăpioare. Totuși, acesta poate fi depășit ușor prin integrarea unor sisteme „touch to open”, din engleză, „atinge și deschide”, care arată super stilat și sofisticat.