Atunci când Natura corectează greșelile Omului: Iată cum s-a format cea mai frumoasă Plajă din lume!

Golful Ussuri, situat în Federația Rusă, a fost cândva în perioada sovietică o haldă pentru vechile sticle și bucăți de porțelan depozitate de la o fabrică din apropiere.

Însă, datorită forței uimitoare pe care o deține natura, golful din apropierea orașului Vladivostok, are în prezent una din cele mai frumoase plaje, pe care le-ai putea vedea vreodată.

În decursul anilor, valurile apelor de nord a Oceanului Pacific au spălat sticlele sparte de bere, vin, vodkă și au transformat cioburile în milioane de ,,pietricele” netede și multicolore.

Mișcările valurilor au mărunțit și rotunjit fragmentele colțuroase de sticlă până când au ajuns la forma șlefuită, cu irizații diamantine, din prezent. Această zonă a devenit o atracție turistică neobișnuită și foarte populară.

Toți își doresc să vadă această priveliște cu ochii săi!

Cândva, golful Ussuri era periculos și închis pentru vizitatori. Peste decenii, ceea ce în URSS era doar un loc de vărsat deșeuri avea să devină una dintre principalele atracții turistice din arealul Vladivostokului.

Din păcate, turismul trage după el diverse riscuri – în cazul de față, dispariția acestor pietre de sticlă. Zeci, chiar sute de turiști pleacă acasă din vacanță cu pungi pline de pietre adunate, chiar dacă pe plajă există semne de avertizare cu mesajul explicit de a nu considera pietrele drept suveniruri.

Nu doar turiștii ar putea contribui la dispariția acestei plaje minunate, ci și acțiunea abrazivă a valurilor, care le-au șlefuit forma actuală. Oamenii de știință din Rusia consideră că această fâșie ar putea dispărea în două decenii. Bucățile de sticlă ar putea fi transformate de valuri într-un nisip obișnuit.

În lume mai există o singură astfel de plajă, pe lângă cea din Rusia, lângă Fort Bragg în California.