Atunci când îți pierzi mama, pierzi o parte din tine…

Dacă mama ta nu mai este printre cei vii, trebuie să știi cât de dureroasă poate fi această pierdere. Și dacă durerea poate fi alinată cu timpul, nu va înceta niciodată să îți fie dor de ea.

Mamele noastre sunt unele dintre cele mai puternice și rezistente persoane. Ele au grijă de noi ca nimeni altcineva și sunt întotdeauna alături, indiferent de dificultățile cu care ne putem confrunta, chiar dacă noi suntem cei care au greșit.

Dragostea unei mame pentru copilul ei nu poate fi comparată cu nimic altceva și nu încetează să existe chiar dacă ea se sfârșește din viață. Mama ta dragă este prima persoană cu care te conectezi în această lume, deoarece trăiești în interiorul ei chiar din primele tale clipe și petreci atât de mult timp cu ea după ce te naști. Ea este protectoarea ta, cea mai mare admiratoare și persoana care nu te va lăsa niciodată să suferi.

Când ai venit pe lume, totul s-a schimbat pentru mama ta. 

Ea nu a crezut niciodată că va fi capabilă să iubească o altă ființă umană atât de puternic. Iar acum, când ea nu mai este, te simți incomplet. Nu vei mai fi niciodată la fel. Cu cât mai mare a fost rolul mamei în viața ta, cu atât îți va fi mai dificil odată ce va dispărea.

Odată ce ea nu mai există, simți că nu mai ești aceeași persoană. 

Nimic în această lume nu te poate pregăti pentru această pierdere. Ea a fost alături de tine de la prima gură de aer, motiv pentru care absența ei te lasă cu o durere atât de mare în suflet. Pe măsură ce trece timpul îți vei recăpăta puterile treptat, dar asta nu înseamnă că lucrurile vor reveni la „normal”.

Va dura ceva timp până vei putea reveni la rutina ta și probabil vei avea nevoie de o pauză ca să fii singur. 

Dacă ți-ai pierdut mama, este pe deplin înțeles cum te simți acum, chiar dacă a trecut o perioadă mai lungă de timp. Dar ea te-a iubit din toată inima și ar vrea să trăiești mai departe, să fii fericit. Ea și-ar dori să ai o viață sănătoasă și împlinită pentru care te-a adus în această lume.

Cu toții avem nevoie de timp pentru a ne vindeca și chiar dacă nu te vei mai simți niciodată la fel, lucrurile se vor ameliora și vei fi bine.