10 mii de euro amendă sau un an de închisoare pentru lăsarea animalelor în stradă. Iată unde se întâmplă!

În țările europene animalelor de companie li se poartă de grijă, dacă nu cetățenii, atunci statul. Copiii mici sunt învățați de la grădiniță să fie grijulii cu animalele. În școli există lecții speciale de bunătate, în cadrul cărora elevii sunt învățați cum trebuie să îngrijească de câini, pisici și alte animale domestice.

În multe țări occidentale există un număr mare de adăposturi pentru animale. Acolo oamenii lucrează fără să fie plătiți, doar din simplu considerent că au fost educați că e foarte important să aibă grijă de animale. Atunci când vor să-și aleagă un prieten mic, oamenii vin anume la adăposturi.

Pentru ca numărul de maidanezi și de pisici fără stăpân să fie redus, în unele țări au fost înăsprite sancțiunile în ceea ce privește cruzimea față de animale. Astfel, în Italia cel ce va îndrăzni să alunge un animal în stradă urmează să intre în conflict serios cu legea.

Cel ce va face acest lucru poate fi amendat cu o sumă de până la 10 mii de euro. Mai mult ca atât, pentru asemenea încălcare există și răspundere penală ce constituie 12 luni de privațiune de libertate.

În caz de accident rutier cu implicarea unui animal, șoferul este obligat să anunțe autoritățile. Codul Penal al Italiei prevede sancțiuni pentru conducătorii auto care au lovit un animal și l-au lăsat să moară pe traseu. În Peninsula Italică există și un număr special, care poate fi apelat în situațiile în care animalele au avut de suferit.

Toate aceste măsuri de protecție a animalelor deja dau roade. Autoritățile italiene au declarat că pe străzi numărul animalelor fără adăpost s-a redus simțitor.