Află cum arată cele mai scumpe 10 lucruri din lume

În era consumerismului și globalizării prea puține persoane se vor lăsa impresionate de un automobil de ultimă marcă sau un inel cu diamant. Asemenea achiziții „ordinare” nu mai sunt suficiente pentru a anima interesul publicului larg, astfel încât, cei mai bogați oameni ai lumii se văd nevoiți să facă cumpărături tot mai extravagante pentru a-și consolida statutul. Un lucru e cert –  daca ai posibilitatea să-ți cumperi măcar unul din produsele enumerate mai jos, te poți considera un norocos cu literă mare!

Șampanie Heidsieck Monopole

Heidsieck Monopole este o marcă exclusivistă de șampanie, considerată iconică în domeniu, prețul căreia poate atinge 25000 de dolari pentru o singură sticlă.

Transmission Audio Ultimate

Transmission Audio Ultimate reprezintă un sistem audio de ultimă generație, alcătuit din 6 panouri a câte 2 metri fiecare, care încorporează woofere, subwoofere, amplificatoare, preamplificatoare capabile să-ți atace vecinii cu sute de decibeli. Acest sistem audio, construit din aluminiu pentru industria aeronautică, cântărește 5 tone, ocupă jumătate de cameră și-ți poate goli buzunarul cu tocmai 1 milion de dolari.

Trabucuri Maya

Descoperite în timpul unor săpături arheologice în Guatemala, trabucurile Maya Sigars și-au păstrat proprietățile chiar și peste 600 de ani, ba mai mult, sunt atât de bune, încât un colecționar a plătit pentru ele 507 mii de dolari.

Set de șah Jewel Royale 

Cel mai valoros set de șah din lume a fost vândut în Marea Britanie cu 9,8 milioane de dolari. Figurinele sunt confecționate din aur și platină și sunt înfrumusețate cu diamante, safire, rubine, smaralde și perle. Prin comparație, doar regele cântărește 165 de grame și valorează un milion de dolari.

Vioară – Giuseppe Guarneri 

Vioara a fost confecționată în anul 1741 de către celebrul maestru Giuseppe Guarneri. În 2010 instrumentul a fost vândul la licitație cu 18 milioane de dolari, devenind cel mai scump instrument muzical din istorie.

Primul inel cu diamant din lume

Creat de un grup de bijutieri elvețieni, renumiți pentru acuratețea și măestria lor, inelul a fost confecționat în întregime din piată integră de diamant. Întruchiparea perfecțiunii divine te va costa aproape 70 de milioane de dolari.

Ceas Joaiellerie Manchette

Cel mai scump ceas din lume imită forma unei brățări stilate, dar care nu iese în evidență la prima vedere. Totuși, la o examinare mai apropiată, vei putea observa cele 576 de diamante, 11 pietre onix și cadranul din argint, acoperit cu cristale de safir. Acest accesoriu excentric poate fi achiziționat cu 26 milioane de dolari, preț piperat chiar și pentru marii bogătași ai lumii.

Iahtul History Supreme

Cel mai scump, extravagant și confortabil iaht din întreaga lume. Pe lângă cantitățile colosale de aur utilizate la confecționarea acestuia, designerii au folosit accesorii din meteoriți și oase de tiranozaur pentru a reinventa noțiunea de lux și a atinge culmi nemaivăzute. La momentul de față, History Supreme se află în proprietatea unui afacerist din Malaysia, care l-a achiziționat cu 4,8 miliarde de dolari.

„Jucătorii de cărți” – Paul Cézanne

Celebra capodoperă creată în anul 1893 de Paul Cézanne a fost achiziționată în 2011 de Familia Regală cu 250 milioane de dolari.

O casă neobișnuită din Elveția

Casa a fost proiectată de 2 arhitecți renumiți – Stuart Hughes și Kevin Huber și este cotată la 12,2 miliarde de dolari. La construcția acesteia au fost utilizate peste 200 de tone de metale prețioase, inclusiv pietre de meteorit și oase de dinozauri. Din motive evidente, locația acesteia este păstrată în secret, motiv pentru care, în mass-media se vehiculează că construcția nu a existat niciodată, fiind doar o tentativă de PR a lui Hughes. Prin analogie, a doua cea mai scumpă casă din lume este estimată la 1,55 miliarde de dolari – Palatul Buckingham.