Aceste obiceiuri aduc sărăcia în viața ta! Scapă de ele până nu a devenit prea târziu!

Sărăcia nu este un viciu, însă este absolut normal să îți dorești să ai mai mult. Și nu doar să te limitezi la a-ți dori, dar și să tinzi spre o viață mai prosperă. 

Dar, uneori propriile noastre obiceiuri ne trag înapoi. În realitate, este mult mai simplu să îți îmbunătățești viața, decât să scapi de unele circumstanțe, care te fac să fii sărac, să simți o lipsă continuă de bani. Oare cum să reușim să scăpăm de principalele obiceiuri ale sărăciei?

Reducerile și promoțiile din magazine

Nu te îndemn să cumperi lucruri doar la prețul întreg. Și oamenii bogați iubesc reducerile, dar ei se pregătesc din timp pentru ele și știu, ce au nevoie să cumpere spre deosebire de cei, care cumpără totul la rând, doar pentru că sunt la prețuri reduse.

Cum obișnuiesc să facă oamenii săraci? Au început reducerile într-un magazin oarecare, indiferent dacă are nevoie de acea cămașă sau acel ruj, dacă e ieftin trebuie cumpărat. ,,Când o să mai am șansa să cumpăr cu așa preț?”

Crede-mă, vei avea încă multe șanse, pentru că reducerile în ziua de astăzi sunt un fenomen destul de des întâlnit. Jumătate din lucrurile cumpărate la sale, oamenii nici nu le folosesc în cele ce urmează. În încercarea de a economisi oamenii încep să cheltuie mai mult, decât câștigă. Oprește-te!

Fala și ,,nu mai rău, decât alții”

Săracii nu știu a trăi în limitele mijloacelor financiare, pentru că ei întotdeauna trebuie să trăiască ,,nu mai rău, decât alții”. Telefon scump, blană până la pământ, geantă de brand, nuntă pompoasă. Și toate astea în credit.

De fapt, oamenilor ce te înconjoară în majoritatea cazurilor nu le pasă câți bani cheltui pe sine. Este un fel de mințire de sine, dacă consideri că toți îți vor observa blana și geanta scumpă și vor face concluziile corespunzătoare. Pentru ce oamenii au nevoie de aceste cheltuieli nebune, dacă nu le aduc nimic în viață, decât datorii?

Vise și timp liber

Oamenii săraci sunt criticii ,,de canapea”. Aceștia privesc foarte mult televizorul, bârfesc și îi critică răutăcios pe alții. Printre săraci sunt o mulțime de ,,experți” în diferite domenii  ale vieții gata să se dea cu părerea cinică. Cel mai des, aceștia comentează pe internet pentru că aici nimeni nu te știe și nu te poate lua la bătaie!

Oamenii săraci mai iubesc să viseze la viața bogată. Este normal și corect să îți pui scopuri în viață. Însă unii nu doresc să facă nimic pentru a-și atinge scopurile, ei visează la o moștenire de la un unchi din străinătate, un câștig la vreun joc de noroc sau să găsească vreo comoară prin stradă.

În concluzie aș vrea să spun, că nu e o rușine să fii sărac, atunci când din cauza unor circumstanțe ale vieții ai ajuns într-o situație dificilă, dar nu cedezi și continui lupta. E rușinos să fii săracul, care a rămas blocat în starea sa și se simte bine așa, care are o mulțime de obiceiuri ce duc la sărăcie. Hai să le eradicăm, până nu a devenit prea târziu!

sursa