Acest test a fost fără precedent în Japonia! Tu îl poți rezolva?

Testul pe care ți-l prezentăm mai jos te va ajuta să-ți testezi cunoștințele în matematică. Acest test matematic te va ajuta să-ți determini nivelul de inteligență!

Această sarcină a pus la grea încercare mințile multor oameni din Japonia. Inclusiv pe cele ale oamenilor de știință.  Potrivit studiului, numai 60% dintre persoanele născute în anii 1990 au reușit să rezolve acest test. Același exemplu a fost propus pentru rezolvare cu aproximativ 30 de ani în urmă, persoanelor cu vârsta de douăzeci de ani. Rezultatul de atunci, spre surprinderea cercetătorilor, a fost mult mai mare – 90% dintre tineri au rezolvat problema.

Testul de mai jos îți va amplifica capacitatea de a formula clar anumite noțiuni matematice și de a nu admite greșeli. Ești gata să-ți vezi nivelul real al cunoștințelor tale? Verifică-te!

Cum a fost?  Ți-a reușit? Crezi că te-ai descurcat cu acest exemplu? Acum vezi mai jos răspunsul corect.

Răspunsul corect este 1.

Acum, să-ți explic de ce. Mulți oameni, inițial, se greșesc. Dificultatea constă tocmai în 1/3. Astfel, soluția greșită arată astfel:

9-3 ÷ 1/3 + 1 = 9- 3/1/3 + 1 = 9-3 / 3 + 1 = 9-1 + 1 = 9

Cu toate acestea, chiar și în primul act, legile matematice sunt încălcate.

Iată decizia corectă:

9-3 ÷ 1/3 + 1 = 9-3 ÷ (1/3) + 1 = 9-3 × 3 + 1 = 9-9 + 1 = 1

P.S. Abilitatea principală dezvoltată de matematicieni în cadrul activităților profesionale este flexibilitatea și eficiența în lucrul cu aparatul conceptual. Iar această abilitate are mult mai multă semnificație decât pare la prima vedere. Matematicienii sunt literalmente obsedați de găsirea celor mai bune și mai folositoare sensuri ale fiecărui cuvânt pe care îl folosesc. Ei au nevoie de precizie logică deoarece lucrează într-o lume a conceptelor care pot fi afirmate sau respinse fără echivoc. Și dacă orice concept are o „completitudine semantică”, atunci trebuie în mod necesar determinat.

Sursa