Acest aeroport este situat pe o insulă artificială și este considerat o minune a ingineriei moderne!

Datorită dezvoltării rapide a Japoniei, la sfârșitul anilor 1980 a devenit necesară construirea unui nou aeroport mult mai mare. Dar pe insulele Țării Soarelui Răsare, fiecare bucată de pământ era mai prețioasă ca aurul. Prin urmare, cei mai calificați ingineri a acelei perioade au construit aeroportul nu pe uscat, ci în mare, creând o insulă artificială în prealabil. Cel mai lung aeroport din lume, deja de câteva decenii este considerat o minune a ingineriei moderne.

Pentru crearea insulei, pe fundul mării s-a adus nisip și pământ la o adâncime de 20 de metri, apoi pietriș. După aceia, constructorii au scufundat o ramă metalică, corespunzătoare perimetrului insulei de 4 x 1,25 km. Pentru a stabiliza suprafața, deasupra au fost așezate peste 48.000 de tetraedre de beton, cântărind câte 200 de tone fiecare. Construcția insulei artificiale a durat 3 ani de zile.

Având în vedere faptul că aeroportul se află pe o insulă artificială, iar traficul anual crește, creând presiune suplimentară, inginerii efectuează periodic lucrări de consolidare a construcțiilor. Dar, totuși insula se scufundă. De-a lungul întregii perioade a existenței sale, insula s-a scufundat cu aproximativ 13 metri, cu aproximativ 50 cm pe an.

Pentru a conecta aeroportul cu continentul, a fost construit un pod cu două nivele, cu șosea și cale ferată, cu o lungime de 3750 de metri.

În prezent, aeroportul Kansai primește zilnic aproximativ 920 de zboruri. Numărul de pasageri în cursul anului este de 25 milioane de oameni. Aeroportul Kansai este considerat un exemplu a celor mai mari realizări de inginerie și își păstrează poziția bine meritată printre cele mai uimitoare aeroporturi din lume.