Acceptă aceste 7 adevăruri amare! Ele îți vor schimba percepția realității!

Realitatea nu există de la sine, fără participarea noastră. Aceasta nu este un tablou în muzeu, pictat de un mare artist, pe care toată lume îl percepe la fel.

Deci, ce constituie realitatea? Convingerile și percepțiile noastre! Vezi totul în culoarea neagră? Nu te aștepți la nimic bun de la viață? Nu te grăbi să dai vina pe soartă și lumea nedreaptă.

Iată 7 adevăruri dure la care nu te-ai gândit înainte dar care îți vor schimba întreaga viață, adică percepția realității!

1.Realitatea este ceea, în ce crezi.

Orice ai face, orice cuvinte ai spune, toate acestea sunt determinate de un singur lucru – de ceea în ce crezi. Dacă crezi în tot ce este pozitiv, atunci și viața ta va fi așa – luminoasă, frmuoasă și plină de inspirație.

Dacă privești lumea prin „ochelarii negativismului” – tot ce ți se va întâmpla va fi negativ. Pesimismul este cea mai „bună” cale către o realitate plină de eșecuri și nenorociri.

2.Nimeni nu îți datorează absolut nimic.

Acesta este unul dintre cele mai amare adevăruri ale vieții. Și cu cât accepți mai devreme acest fapt, cu atât mai bine pentru tine.

În momentul în care decizi că ai dreptul să aștepți ceva de la cineva, pornești pe calea alunecoasă a dezamăgirilor veșnice. Fiecare om a venit pe acest pământ pentru a-și trăi propria viață, nu a ta. Și nimeni nu este obligat să se jertfească sau să te ajute fără vreun interes. Orice nu ai fi făcut pentru el în trecut – nu contează!

3.Toți oamenii sunt foarte diferiți.

Trebuie să respectăm individualitatea fiecărei persoane. La urma urmei, nu există oameni absolut identici în lume. Toți suntem diferiți, fiecare în felul său.

4.Există un singur om în această lume, care te poate face fericit. Acela ești tu însuți. 

În viața noastră, nu se desfășoară totul așa cum ne-am dori. Iar uneori chiar totul e pe dos. Nimeni nu contestă că norocul sau soarta există, dar acestea nu ne determină viața. După ce câștigi la loterie, nu te poți aștepta că vei avea noroc până la sfârșitul vieții.

Așadar: dacă vrei să fii fericit, atunci nimeni și nimic nu te poate opri. Dacă nu, atunci nimeni nu te poate ajuta.

5.Vrei să-ți schimbi viața? Pur și simplu fă asta! 

A venit momentul să ne despărțim de cel mai prost obicei, caracteristic multora dintre noi – să ne plângem în mod constant de speranțele neîmplinite și viața eșuată.

Dacă dorești să-ți schimbi viața, începe să faci ceva pentru asta. Fără ezitare și frică. Nimeni nu o va face pentru tine. Nimeni nu poate scrie cartea vieții tale mai bine decât tine. Stiloul este în mâinile tale.

6.Nu-ți mai plânge de milă. 

Dacă te simți un ratat, cum te vor trata ceilalți din jurul tău? Cum crezi? Corect: în mod corespunzător.

Mila față de sine este cea mai dureroasă și stupidă tortură de pe Pământ. Oricât nu te-ai simți de rău, nu te învinovăți pe tine și circumstanțele. În primul rând, schimbă-ți atitudinea față de viață. Și schimbările vor apărea singure. Totul își are timpul său.

7.Acum sau niciodată. 

Învață să trăiești Aici și Acum. Închide ușile zilei de ieri pentru totdeauna. Încetează să te mai chinui cu amintirile despre greșelile și eșecurile din trecut. Nu cunosc niciun om din lume, căruia i-ar fi de folos asta.

A sosit momentul. Ziua de astăzi este cea mai importantă și decisivă. Dacă dorești să-ți schimbi viața, începe chiar acum. Mâine poate fi prea târziu.