A călătorit în 58 de țări și a fotografiat cu ce delicatese, bunicile își hrănesc nepoții. Iată 10 dovezi și rețete!

Există un moment comun pentru toate bunicile din lume: se străduiesc să hrănească nepoții cu cele mai delicioase feluri de mâncare pe care le pot găti. Primul lucru care le îngrijorează este dacă nepoții lor iubiți au mâncat bine. Gândește-te la bunica ta – ori de câte ori ai stat cu ea, masa ei era plină de tot felul de bunătăți pe care le adorai.

Fotograful italian Gabriele Galimberti a călătorit în 58 de țări pentru a fotografia bunicile care își așteaptă nepoții. Fotograful a rugat să gătească un singur fel de mâncare din cele pe care nepoții le iubesc din bucătăria națională. 10 dovezi le savurați în acest material.

1.Armenia. Dolma
O bunică armeană a pregătit un fel de mâncare tradițională – dolma. Desigur, acesta este un fel de mâncare foarte gustoasă, care este iubit nu numai de nepoți, dar și de toată populația din Armenia!
2. Haiti. Lambi în sos creol
Lambi în sos creol este un fel de mâncare tradițional haitian. Aceasta este o tocană de crustacee suculente, fierte într-un sos aromat de roșii cu usturoi, ceapă și ierburi proaspete.

3. Malawi. Finkubala (omizi în sos de roșii)
Finkubala – așa sunt numite omizile comestibile ale moliei imperiale Gonimbrasia belina în dialectul Malawi (un stat din sudul Africii). Sunt destul de mari și reprezintă o sursă importantă de proteine ​​pentru africani.
4. Maroc. Bat Bot (pâine berberă coaptă într-o tigaie)
Pâinea este făcută din făină, drojdie, sare și apă. Se servește cu o salată sau curry cald de năut.
5. Italia. Ravioli elvețiene și ricotta cu sos de carne
Există de fapt sute de rețete de ravioli. Doar că aceste ravioli sunt speciale, pentru că le pregătește bunica.
6. Filipine. Kinunot (supă de rechin în lapte de cocos)
Kinunot este o delicatesă filipineză făcută de obicei cu stingray sau rechin. La carnea de rechin fiartă se adaugă  ceapă și usturoi prăjiți în ulei de nucă de cocos, legumele sunt turnate în laptele de cocos, se adaugă și suc de lămâie. După se pune orez, fulgi de nucă de cocos în supă, se condimentează cu piper și frunze de malungaya – un condiment care este, chiar acum în Filipine. Supa ar trebui să fie foarte groasă.
6. Insulele Cayman. Iguana cu orez și fasole
Există mai multe moduri diferite de a pregăti o iguană. Are gust de pui. Poate fi pur și simplu fiartă în lapte de cocos și servit cu orez și fasole. Puteți să-l aburiți, să faceți tocană cu legume. Grătar.
7. Liban. Mujadara
Este un fel de mâncare din Orientul Mijlociu alcătuit din orez fiert, linte fiartă și ceapă prăjită. Toate acestea se transformă într-o masă omogenă, care seamănă a fi o cremă.
8. China. Carne de porc pregătită dublu
Această metodă de a găti carnea de porc, o face incredibil de fragedă și suculentă. În primul rând, carnea este gătită cu condimente, apoi răcită și tăiată în felii pentru a se prăji într-un won. Servit cu legume.
9. India. Vindaloo din pui
În mod tradițional, vindaloo este pregătit din carne de porc, deoarece este un fel de mâncare portugheză, dar de când a fost adus în India, a fost transformat într-o mâncare locală. De fapt, aceasta este carne înăbușită într-o cantitate mare de sos de roșii, cu multe condimente și cu usturoi.

10. Letonia. Hering cu cartofi și brânză de vaci
Heringul cu cartofi pare a fi un fel de mâncare obișnuită. Dar adăugarea de brânză de vaci la acest fel de mâncare îi conferă un accent pur leton. Serviți doar puțină brânză de vaci amestecată cu smântână sau chefir și condimentată cu ierburi, la cartofii fierți și hering sărat. Este delicios.