9 lecții de viață pe care le-am învățat până la 29 de ani! Te sfătuiesc să ții cont și tu de ele!

Iată cele 9 lecții pe care le-am învățat până la vârsta de 29 de ani:

1.Citește mai mult

Nici până acum nu pot să înțeleg de ce nu citeam mai mult înainte. John D. Rockefeller spunea: „Un om informat este un om puternic.”

Lectura îți poate aduce un șir întreg de beneficii, cum ar fi vocabularul mai bogat, cunoștințe în diverse domenii. Cărțile ne ajută să devenim mai creativi, cu ajutorul lor putem evada atunci când simțim nevoia.

2.Călătorește mai mult!

În ultima vreme, setea mea de a descoperi locuri noi a devenit mai acută. Călătorie înseamnă mișcare, așa că nu ezita să mergi dintr-un loc în altul pentru a vizita colțuri de lume pe care nu le-ai mai văzut.

3.Fă sport!

Cu cât vei începe mai devreme, cu atât mai repede te vei obișnui cu această sursă imensă de endorfine, iar organismul tău îți va fi recunoscător!

4.Învață o limbă străină

Învățarea unei limbi străine reprezintă o experiență plină de satisfacții. Îți vei depăși unele temeri și îndoieli, vei învăța mai multe lucruri noi, vei întâlni oameni interesanți și vei putea vizita țări pe care nu ai fi avut curajul să le vizitezi.

5.Evită mâncarea nesănătoasă

Te-ai întrebat vreodată, de ce fast-food-ul este atât de ieftin? Deoarece conține ingrediente mai ieftine cum ar fi carnea cu conținut ridicat de grăsimi, cereale rafinate, precum și adaos de zahăr și grăsimi în loc de alimente nutritive. Aceste produse pot duce la probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea sau bolile de inimă.

6.Studiază în străinătate

Este o experiență care îți schimbă viața pentru totdeauna. Ai oportunitatea să găsești prieteni noi, să-ți lărgești orizonturile, să cunoști alte culturi. Tot în acest mod poți afla mai multe despre tine. Experiența studiilor în străinătate te va provoca să îți reconsideri valorile și conceptele, să le schimbi sau să le întărești.

7.Dormi câte 8 ore

Dacă te simți obosit pe parcursul zilei, fie dormi prea mult sau prea puțin. Somnul suficient prelungește viața, fortifică imunitatea, sporește atenția și îți ridică buna dispoziție.

8.Comunică mai mult și cunoaște oameni noi

Sunt o persoană foarte calmă și retrasă la prima întâlnire cu oamenii, dar atunci când mă simt în largul meu pot fi foarte veselă și sociabilă.

Aș dori să mă pot comporta în felul acesta cu oamenii atunci când îi cunosc, mulți mă consideră arogantă, în timp ce eu doar sunt atentă și modestă.

9.Începe o viață independentă cât mai curând posibil!

Vine un moment în viață în care devine foarte important să renunți la controlul și tutela adulților și încerci să demonstrezi lumii întregi, dar în primul rând ție, că ești capabil să decizi de sine stătător ce să faci, unde să mergi, cu cine să comunici și cum să trăiești.