9 Învățături importante de la Buddha: Sunt greu de acceptat, dar îți vor schimba viața pentru totdeauna!

Iată durul adevăr despre fericire: Există prea mulți oameni, care gândesc, că ei în sfârșit vor fi fericiți atunci când vor agonisi mai mulți bani. 

Ei spun:,,Atunci când voi avea mai mulți bani, voi putea obține tot, ce îmi voi dori…” Dacă într-adevăr îți dorești să fii fericit, trebuie să înveți să fii mulțumit de ceea, ce ai în acest moment. În caz contrar, întotdeauna vei fi pierdut în dorințe și niciodată nu vei reuși să prețuiești viața, așa cum este.

Buddha a înțeles acest lucru multe sute de ani în urmă. Iată 9 lecții de viață de la Buddha, care te vor ajuta să prețuiești ceea, ce ai acum în viață.

9.Observă și înțelege

Atunci când îți deschizi sufletul, pentru a vedea lumea ce te înconjoară, poți trăi o viață mai plină și utilă. Majoritatea oamenilor trec de la o zi la alta, fără să se gândească, că weekend-ul este mai mult decât Netflix. Atunci când vei vedea ceea, ce e chiar în fața ochilor tăi, vei reuși să obții legătura cu spiritul tău și cu sensul vieții.

8.Dragostea îi învinge pe toți

Atunci când îi tratezi pe oameni cu demnitate și respect, te simți mai bun față de sine și de lumea înconjurătoare în care trăim. Chiar dacă asta nu e reciproc, tu poți controla doar ceea, ce oferi lumii.

7.Nu judeca

Este dificil să ne imaginăm lumea fără judecare și critică. Nu poți judeca o persoană, un loc sau un lucru fără a obține toată informația și datele concrete pentru a lua o decizie și a-ți forma o opinie. Nu crede în tot ce auzi.

6.Viața deplină

Oamenii iubesc plăcerile de scurtă durată, dar există momente când trebuie să ne limităm la ceea, ce merităm. Nu cumpăra o canapea în rate, păstrează banii și cumpără doar atunci, când îți poți permite să o faci.

5.Învinge lucrurile negative

Lasă tot ce este negativ după ușă și fii deschis pentru iertare. Nu îți pierde viața, luptând cu alții sau fiind supărat din cauza lor. Fii responsabil de propriile emoții și muncește, pentru a învinge furia și a trăi viața din plin.

4.Trezire

Conform doctrinelor lui Buddha, atunci când vom lăsa totul ce ne ține în viață, vom putea trăi mai liberi și vom reuși să găsim calea spirituală, pentru a obține ce e mai frumos în lumea aceasta.

3.Nu te certa

Ura nu este cea mai bună metodă de a-ți petrece timpul atât de scurt, pe care îl ai pe pământ. Iartă și uită, învață și dezvoltă-te din experiența proprie dar nu purta ura în inima ta. Te vei simți mai bine!

2.Alege cuvintele cu atenție

Gândește-te, înainte de a vorbi, pentru că nu vei putea întoarce aceste cuvinte înapoi, îndată ce au fost trimise în lume. Cuvintele sunt capabile să aducă atât bucurie cât și durere.

1.Urmărește-ți gândurile

Gândurile ne duc la cuvinte. Gândește-te bine, căci asta te va ajuta să treci de situații dificile și să te simți mai profund și mai deschis. Atunci când gândești negativ – acționezi negativ. Când gândești pozitiv – acționezi pozitiv!

sursa