9 Idei creative ca să restaurezi scaunele vechi! Chiar și un novice ar putea s-o facă!

În orice casă există asemenea piese de mobilier care nu mai arată atât de atractiv, dar este păcat să le arunci. Scaunele vechi au fost suficient de rezistente pentru a servi mai mult de o generație a familiei, astfel încât ar trebui să te gândești de două ori înainte să le trimiți la gunoi.

Pentru a economisi bani și, în același timp, a avea un interior modern, merită să ții cont de câteva sfaturi care pot transforma complet mobilierul vechi, fără mult efort.

1.Cea mai simplă metodă

Pentru a restaura mobilierul vechi ai nevoie, în primul rând, de dorință. Iar inspirația și rezultatele frumoase vor urma cu siguranță. Cea mai simplă metodă de a-i oferi unui scaun o nouă viață este să-l vopsești din nou. Pentru asta, mai întâi trebuie să îndepărtezi stratul vechi cu hârtia de șlefuit și să ștergi cu atenție suprafața de lemn, astfel încât noua acoperire să se mențină pe o perioadă mai lungă de timp.

După curățare, trebuie să speli scaunul, să-l usuci bine și abia apoi să aplici un strat nou de vopsea, fie transparent sau nuanțat.

2.Culoarea contează

Restaurarea mobilierului poate fi realizată nu numai atunci când acesta este vechi, ci și în momentul în care este necesară o actualizare a interiorului. Mai ales, atunci când mobilierul nu se încadrează în noua imagine a locuinței. O nouă culoare lucioasă, imitația antichității sau actualizarea structurii lemnului te va ajuta în procesul de transformare a camerei.

3.Opțiunea perfectă pentru living sau căsuța de vară

Iată cum poți să reutilizezi scaunele vechi și să te bucuri de un colțișor plin de confort! Câteva scaune inutile pot fi transformate cu ușurință într-o bancă confortabilă pentru o terasă, un foișor sau pentru living.

Pentru asta trebuie să unești împreună carcasa mobilierului, îndepărtând tapițeria superioară. O altă opțiune ar fi să fixezi scaunele între ele cu ajutorul cuielor sau a unei benzi de conectare, astfel poți face o bancă confortabilă sau o mini-canapea cu spetează.

Un rol important pentru noua piesă de mobilier îl joacă combinația de culori dintre tapițerie și detaliile din lemn, precum și confortul care poate fi obținut cu ajutorul mai multor perne decorative.

4.Modelul

Orice mobilier poate fi foarte ușor actualizat. Dacă adaugi un model armonios care se va combina cu decorul camerei, interiorul va deveni mai confortabil, individual și mai special. Tot ce este necesar pentru asta este: un șablon cu modelul dorit, vopsea și lac pentru acoperirea finală. Modelul va fi aplicat cu o perie sau un burete, pictând atent detaliile fine.

5.O soluție originală

Poți schimba complet un scaun vechi, înlocuind speteaza și tapițeria obișnuită cu o țesătură împletită frumos. Alege un material rezistent și o culoare potrivită stilului.

6.Abordare creativă

Atunci când restaurezi mobilierul, se recomandă să mergi dincolo de soluțiile banale. Dacă alegi să faci un scaun în două sau trei culori, poți obține o soluție neașteptat de frumoasă și originală, care va deveni un adevărat punct de reper al interiorului și îi va conferi individualitate și un farmec aparte.

7.Căldură și confort

Piesele de mobilier pot fi actualizate nu doar cu ajutorul culorilor elegante. O tapițerie din țesătură este frumoasă, dar nu la fel de originală ca cea tricotată manual.

8.O soluție interesantă pentru spetează

Frumusețea este adesea exprimată în detalii, deci în procesul de actualizare a mobilierului trebuie să le acorzi o atenție deosebită.

9.Mai mult confort

Scaunele vechi pot deveni mai atractive și confortabile, dacă vor fi decorate cu perne noi. Acestea pot fi cumpărate și fixate cu ajutorul sforilor sau realizate acasă.