8 situații când tunsoarea te face să arăți mai bătrână și remediile corespunzătoare ale stiliștilor!

Uneori, o greșeală elementară de stil te poate costa 10-15 ani din tinerețe, fiindcă, dacă la 20 de ani o fată arată drăguț și tentant, indiferent de tunsoare, atunci la 40-50, frumusețea trebuie accentuată, iar coafura este elementul care poate întoarce balanța în favoarea sau în detrimentul tău. Prin urmare, ca să știi cum să rămâi întotdeauna tânără și atrăgătoare, astăzi vom discuta despre 8 situații când tunsoarea te face să arăți mai bătrână, dar și despre modul în care poți eficient să le combați.

Situația 1: Părul este prea lung.

Părul care ajunge până sub omoplați reprezintă o soluție controversată pentru femeile de peste 40 de ani. “Eu numesc asta tunsoarea 1661”, dezvăluie Danilo, celebrul stilist al brandului Pantene. “O femeie cu părul lung, din spate arată de 16 ani, dar fața trădează vârsta de pensionare”. “Cea mai avantajoasă lungime este până la nivelul claviculei, deoarece mută accentul de la gât la față”, adaugă Jet Rice, un stilist din San Diego.

Situația 2: Părul este prea scurt.

Ce lungime este considerată prea scurtă? Depinde de trăsăturile feței. De exemplu, dacă ai obraji ușor lăsați în jos, renunță la tunsoarea bob cu lungimea până la bărbie. Totodată, tunsorile scurte pot oferi părului un aspect tânăr și modern doar dacă acesta este neted și strălucitor.

Situația 3: Coafura ta rămâne neschimbată cu anii.

Noi nu încetăm să repetăm că cele mai importante schimbări din viața fiecărei femei încep cu schimbarea coafurii. “Dacă ai aceeași coafură de mai bine de 10 ani, acum e momentul să o reinventezi. Doar nu porți aceleași haine toată viața?”, afirmă Nick Arrojo, proprietarul unui salon de frumusețe din New York.

Situația 4: Culoarea părului nu se potrivește cu nuanța feței.

“Cu vârsta, fața devine tot mai mată, prin urmare, ce funcționa la 25, nu mai funcționează la 50 ”, explică Nick. “Selectând culoarea părului, amintește-ți de nuanța din copilărie. Revino la origini, la culoarea naturală, fie ea blondă, brună sau roșcată. Soluțiile monocrome adaugă vârstă. ”, spune Brad Jones, stilistul principal al salonului Fifth Avenue din New York.

Situația 5: S-ar putea să ai nevoie de breton.

Cu ajutorul bretonului poți ascunde ridurile de expresie de pe frunte, dar acesta nu se potrivește oricui. “Bretonul drept, cu margini accentuate, rareori se potrivește femeilor în vârstă, deoarece accentuează semnele de îmbătrânire a pielii. Mai bine, alege un breton lung, oblic, cu margini asimetrice”, dezvăluie Sarah Potempa, stilista brandului Aussie Haircare.

Situația 6: Părul este cărunt.

Înainte de renunța la vopsea, asigură-te că acest look nu te îmbătrânește. „Brunetelor le stă bine, deoarece părul cărunt capătă o nuanță argintie, în timp ce blondele arată prea palid și translucid”, declară Brad Jones.

Situația 7: Utilizezi aceleași soluții de îngrijire a părului cu anii.

„Pe măsură ce îmbătrânești, structura părului tău se modifică și e posibil să ai nevoie de produse cosmetice complet diferite. Șuvițele devin uscate și subțiri, așa că s-ar putea să ai nevoie de creme hidratante și să renunți la produsele cosmetice cu curățare profundă”, explică Sarah.

Nu-ți fie frică să experimentezi. Industria frumuseții nu bate pasul pe loc și an de an apar produse tot mai eficiente, la prețuri democratice, care te vor ajuta să arăți mai tânăr și atrăgător

Situația 8: Absența volumului.

Ca părul să aibă un aspect mai voluminos, optează pentru tunsori în cascadă, până la nivelul gâtului sau mai scurte. Încearcă să-i conferi volum la rădăcină, trăgând firele în sus, în timp ce-l usuci. O altă modalitate de a adăuga vizual volum părului tău este de a colora firele în nuanțe deschise și întunecate, creând o alternanță armonioasă.