Thailanda NU, Coreea de Sud DA. 8 motive importante sa calatoresti anume acolo

În loc să vizitezi din nou aceleași locuri, să mergi iarăși în vacanță în Turcia sau Thailanda, a venit timpul să mergi mai departe. Pentru a încerca jeleul de ghinde din Seul și a te scălda pe plaja neagră nu ai nevoie de viză. Împreună cu Organizația Națională de Turism din Coreea îți prezentăm câteva argumente, de ce o să-ți placă această țară!

1.Arhitectura istorică și modernă din Seul

Coreea de Sud este o țară cu o istorie bogată și foarte multe obiective turistice impresionante. Chiar în Seul, printre zgârie-nori se află Templul Chogesa, sătucul Namsangol Hanok cu case tradiționale și palatele dinastiei Joseon.

De asemenea, merită vizitate și clădirile moderne din Seul. De exemplu, aceste trei simboluri ale orașului:

-YTN Seoul Tower – unul din principalele simboluri ale orașului este situat pe muntele Namsan, unde poți urca cu telecabina sau pe jos.

-Podul Banpo – cel mai lung pod din lume cu un havuz încorporat și iluminat. Seara poți viziona un spectacol incredibil de lumini.

-Building 63 – clădirea care ziua arată ca un lingou mare de aur. Pentru 5 euro te poți urca pe acoperiș și admira orașul Seul de la înălțimea etajului 63.

2.Parcul de distracții Lotte World

Lotte World este cel mai mare parc de distracții de interior din lume. Acesta se află în Seul și arată ca un Disneyland coreean. Pe 128 mii de metri pătrați și-au găsit loc un patinoar, un centru comercial, un cinematograf, un hotel și, desigur, o mulțime de locuri de distracție.

3.Busan, Incheon și alte locuri interesante din Coreea de Sud, pe lângă Seul

Busan este „Capitala maritimă” a Coreei și un oraș ultramodern. Aici poți vizita foarte multe centre comerciale, poți admira unul dintre cele mai importante porturi maritime ale țării, poți vedea parcuri cu obiective turistice istorice care datează din secolul al VII-lea.

Incheon – un sat de pescuit care s-a transformat într-un oraș mare cu o cultură și comerț bine dezvoltate.

Gyeongju – patru părți istorice ale orașului sunt obiecte de patrimoniu UNESCO. Aici găsești centrul budismului, ruine ale templelor și un turn astronomic.

Insula Jeju-do – un loc cu o natură uimitoare. În centrul insulei se află cel mai înalt punct al Coreei de Sud – vulcanul Halla-san. El s-a stins deja și poți ajunge în vârf pe jos. În crater s-a format acum un lac de munte.

4.Mâncare neobișnuită

Mâncarea de aici e picantă și plină de savoare, dar fără ingrediente bizare. Turul gastronomic în Coreea ar trebui împărțit în trei etape.

Pentru început vizitează restaurantele unde se prepară bucătăria locală. Ceea ce te va impresiona neapărat este grătarul coreean. Vei fi servit cu carne crudă și cărbuni ferbinți, unde vei găti singur felul de mâncare. Carnea se servește cu ciuperci, verdeață, namul și kimchi.

Cea de-a doua etapă a turului include streetfood-ul, iar a treia o vizită la una din piețele de pește.

5.Centrele comerciale cu cosmetică și haine coreene

Tint de buze, patch-uri pentru ochi, cremele BB și CC – toate aceste produse cosmetice au ajuns la noi din Coreea de Sud. Acolo le poți cumpăra la un preț mult mai ieftin decât la noi în țară. Shoppingul în Coreea de Sud include trei direcții:

Centrele comerciale – În Seul este situat cel mai mare TPK COEX din Asia. Centrul comercial Doosan Tower include 540 de magazine cu haine, cosmetică, bijuterii de la brandurile coreene și internaționale.

Străzile comerciale – cel mai bun loc din Seul este strada Myeongdong. Acolo vei găsi cele mai bune magazine cu cosmetică coreeană și multe suvenire.

Piețele – cea mai mare piață din Seul este Dongdaemun. Pe teritoriul ei se află 35 mii de magazine cu haine, încălțăminte, accesorii, suvenire și mâncare.

6.Coreenii prietenoși

Coreenii sunt foarte buni și amabili. Pe lângă asta ei își respectă tradițiile, chiar dacă trăiesc în orașe ultramoderne.

Dacă te-ai rătăcit în stradă, nu ezita să ceri ajutor: mulți tineri vorbesc engleza. În metrou, chiar și la ora de vârf este liniștit. În fiecare compartiment există locuri pentru femei însărcinate, pe care nimeni nu le va ocupa: acestea sunt evidențiate prin culoare și o jucărie drăguță, care stă pe scaun.

7.Munți și cascade

Peninsula Coreeană este amplasată pe o suprafață muntoasă, deci aici este un paradis pentru cei care iubesc excursiile și mersul pe jos. La înălțime există numeroase parcuri naționale cu centre naturale și culturale.

8.Plajele nisipoase

Coreea de Sud este înconjurată de trei mări și odihna la plajă nu este cu nimic mai rea decât cea din Thailanda. Pentru a te bronza și a te tăvăli pe nisip, mergi în Busan. Aici se află cea mai cunoscută plajă din Coreea – Haeundae.

Cum să le reușești pe toate?

Cele mai multe atracții turistice sunt ușor accesibile cu bicicleta: în Coreea de Sud există 2750 km de trasee pentru bicic!lete. Acestea trec prin orașe, câmpii, poduri, tuneluri și munți.