7 produse inutile de îngrijire a pielii, pe care continuăm să cheltuim banii!

Aproape fiecare femeie are o mulțime de borcănașe și cutiuțe cu diverse produse pentru frumusețe și tinerețe. Cu toate acestea, unele cosmetice se dovedesc a fi ineficiente. În cele din urmă, cheltuiești sume mari pe produse care sfârșesc prin a aduna praful pe raft sau a ocupa spațiul din dulăpior.

Este important să diferențiezi soluțiile cu adevărat utile și să scapi de obiceiu de a șe cumpăra pe cele inutile. Mai jos, găsești 5 produse pe care nu merită să dai banii!

1.Exfoliant pentru buze 

Producătorii susțin că acest produs ne ajută să scăpăm de particulele moarte și face ca buzele noastre să devină mai gingașe și catifelate.

Totuși, ar trebui să știi că buzele nu au nevoie de o exfoliere frecventă. În plus, cauzele buzelor crăpate pot fi adesea alte probleme pe care doar un medic le poate identifica. Da, și înlocuirea acestui produs nu este dificilă: poți folosi un exfoliant obișnuit ca și pentru pielea feței, însă mult mai rar.

2.Cremele BB, CC și DD

Inițial, cremele BB au fost inventate pentru femeile japoneze și permiteau să ascundă imperfecțiunile minore. De asemenea, aceste produse erau utilizate ca bază pentru fond de ten.

Ajunsă pe piața europeană, crema a devenit rapid populară, ceea ce a determinat producătorul și marketerii să vină cu exemplare CC și DD. În esență, toate aceste creme reprezintă un fond de ten obișnuit cu aceleași proprietăți.

3.Creme anti-îmbătrânire

Din păcate, nicio companie de produse cosmetice nu a reușit să inventeze remedii cu adevărat eficiente împotriva îmbătrânirii. Astfel, nu trebuie să te bazezi pe creme anti-îmbătrânire miraculoase. Singurul lucru pentru care sunt utile aceste produse este hidratarea și prevenirea problemelor pielii.

4.Creme pentru zona ochilor

De regulă, borcanele cu creme pentru ochi sunt destul de mici. Cu toate acestea, în interiorul unui astfel de borcan se află o cremă obișnuită de față, pe care marketerii au transformat-o într-o soluție miraculoasă pentru pielea din jurul ochilor. De aceea, se recomandă să optezi pentru un produs bun pentru față și să uiți de cremele destinate fiecărei zone în parte.

5.Crema pentru decolteu

De mult se știe: cu cât mai multe creme pentru diferite părți ale corpului vor fi produse, cu atât mai mulți bani vor obține companiile cosmetice. Cremele pentru zona decolteului au devenit populare recent.

Compară compoziția unei astfel de creme cu una obișnuită de corp. De cele mai multe ori, compoziția acestora este aceeași, dar prețul este destul de diferit. Nicio cremă nu îți poate readuce formele din trecut, chiar dacă este concepută special pentru decolteu.