7 monumente necunoscute. Vezi ce ți-a mai pregătit Praga mai puțin cunoscută!

Praga dispune de multe monumente istorice și culturale vestite, unde mereu se adună turiștii. Însă în capitala Cehiei sunt și alte locuri interesante, unde puteți vedea monumente neobișnuite sau chiar bizare.

1.În piața Vaclav se află un monument al cneazului Sf.Vaclav pe cal. E de ajuns să întrați în pasajul Lucerna, care se află alături, și o să vedeți același monument, dar deja cu picioarele în sus!

2.Dacă o să aveți ocazia să vă plimbați pe strada Gusov, priviți nu doar înainte, dar și în sus. Veți vedea acolo figura lui Zigmund Freid, care pare să fie spânzurat. Acest monument simbolizează omul, care  luptă cu prejudiciile societății și cu frica față de moarte.

3.Bebelușii fără față de pe insula Kampa au fost creați de David Cerny, ei exprimă protestul față de avorturi.

4.Capul monumentului lui Franz Kafka este făcut din discuri mobile, care periodic încep să se miște în mod haotic. Acest monument se află în fața centrului comercial Quadro.

5.Încă un monument original este instalat în incinta muzeului lui Kafka. E vorba de un havuz în formă de hărtă a Cehiei, iar apa curge din penisurile celor doi bărbați.

6.Peretele, dedicat lui John Lennon. Aici se întâlnesc oamenii din cele mai diverse ramuri ale culturii.

7.Pinguinii galbeni reprezintă o parte din muzeul lui Kamp. Noaptea păsările luminează. Toți pinguinii sunt făcuți din materiale ecologice.

Sursa