7 lucruri care nu-și au locul în dormitorul unui om sănătos! Îți afectează nu doar somnul!

Dacă dorești să îți menții o sănătate perfectă cât mai mult timp, trebuie să acorzi atenție nu numai antrenamentelor și dietelor. Există, de asemenea, factori mai puțin evidenți care afectează organismul. Iar unii dintre aceștia se „ascund” chiar în dormitorul tău!

1.Sursa de lumină prea puternică

Becurile din dormitor ar trebui să lumineze în mod ideal, adică nici prea puternic, dar nici prea slab. Lumina puternică stimulează creierul și este asociată cu activitatea. De asemenea, aceasta îți poate afecta calitatea somnului dacă te trezești des noaptea.

2.Multe articole din hârtie și țesături

Cărți, perdele grele, nu număr mare de perne și pături – toate acestea acumulează perfect praful. Așa cum se știe, praful este constituit din particule moarte de piele. Iar cu acestea se alimentează acarienii de praf, care provoacă alergii și irită pielea.

3.Dezordinea

În dormitor trebuie să domine întotdeauna ordinea, cel mai bine dacă toate suprafețele sunt goale sau deloc aglomerate. Creierul nostru este obișnuit să înregistreze și să analizeze tot ce ne înconjoară. Cu cât există mai multe lucruri în jur, cu atât este mai dificil pentru creier să se relaxeze și să se odihnească. Prin urmare, elimină toate elementele inutile din dormitor, iar cele utile – așează-le la locuri și păstrează ordinea.

4.Deșteptătorul lângă pat

Dacă dorești să te trezești după un program anume, ceasul cu alarmă ar trebui ținut cât mai departe de pat. Când sună, trebuie să te ridici din pat pentru a-l opri. Chiar și câțiva pași prin cameră te vor ajuta să te trezești mai ușor. Dacă deșteptătorul este la o întindere de braț, există o mare probabilitate să îl oprești și să adormi înapoi.

5.Plante și flori

Nu toate, dar lista celor „interzise” este destul de mare. Unele dintre ele nu se recomandă să fie păstrate în dormitor din cauza culorilor, care pot interfera cu relaxarea. O parte din ele – din cauza mirosului puternic și a substanțelor eliberate în aer, care pot dăuna. Altele – din cauza spinilor sau frunzelor înțepătoare care te pot răni noaptea, dacă ai obiceiul să te trezești des.

6.Locul de muncă

Dacă suprafața și planul apartamentului îți permit, locul de muncă nu ar trebui să fie amplasat în dormitor. Atunci când îl vedem – în mod subconștient, creierul este dispus să lucreze. Drept urmare, va fi mult mai dificil să te relaxezi și să adormi.

7.Televizorul

Să privești televizorul înainte de culcare este un obicei prost. În primul rând – poți să uiți de timp, să vizionezi mai multe episoade și să nu dormi suficient. În al doilea rând – după vizionare, creierului îi va fi mai dificil să se relaxeze și din nou nu vei dormi suficient.