7 Locuri din lume descrise în Cărți, pe care le poți vizita și astăzi! Sunt de o frumusețe uimitoare!

Obișnuim să cumpărăm diferite ghiduri turistice, pentru a găsi cel mai interesant loc din lume, pentru a-l vizita și a memora această călătorie pentru întreaga viață. Dar nimeni nu realizează, că unele locuri descrise în cărți există în realitate și nu sunt doar inventate de autori. Noi am găsit 7 locuri, care au fost descrise de autori în operele sale și în care și-au trimis personajele să trăiască. Ele îți vor povesti mai mult, decât orice ghid turistic și îți vor dărui o călătorie de neuitat.

Tashkent, Uzbekistan

Dina Rubina, autoare a multor romane mai ales polițiste, a dedicat una din lucrările sale orașului natal. Cartea ,,Pe partea însorită a străzii” nu doar că a devenit un bestseller, dar și a demonstrat că pentru a avea o viață bună, nu întotdeauna ai nevoie de mare aproape de casă sau o vilă europeană de lux.

Veneția, Italia

În creația lui Ernest Hemingway ,,Across the River and Into The Trees” puțin probabil poate fi recunoscut acel orășel romantic de pe cărțile poștale. Veneția ne este prezentată din altă perspectivă, dintr-una tristă și sumbră. Istoria unui simplu colonel se desfășoară pe străzile înguste și în cafenelele vechi, care pot fi vizitate și astăzi.

Chicago, SUA

,,Pe malul unui lac strălucitor se află acest oraș – rege…”. Anume despre Chicago scria Theodore Dreiser în opera ,,The Titan”, unde eroul principal Cowperwood ne arată toată frumusețea și spațiul, care umple acest oraș încețoșat.

Devonshire, Marea Britanie

În una din aventurile lor, regii romanelor detective – Holmes și Watson ajung la conacul Baskerville, care poate fi vizitat și în zilele noastre. Sir Arthur Conan Doyle descria de fapt comitatul Devonshire, căruia îi sunt caracteristice toate peisajele pomenite în roman: pășuni verzi și deluroase, căsuțe cu acoperișuri ascuțite, stradele umbrite și atmosfera, care în fiecare secundă te împinge la aventuri.

Tallinn, Estonia

Cine ar fi știut, că opera ,,The Compromise” scrisă de Sergey Dovlatov este consacrată anume acestui orășel din regiune baltică. Evident, autorul nu descrie orașul cu toate atracțiile sale turistice, ci remarcă unele lucruri despre care nu vei citi nici într-un ghid turistic.

Berlin, Germania

Vladimir Nabokov probabil poate fi numit cel mai principal fan al Berlinului. El menționează acest oraș tocmai în trei romane ale sale – ,,Apărarea Lujin”, ,,Camera Obscura” și ,,Darul” – și nu ratează nicio posibilitate de a-i face cunoștință cititorului cu toate laturile misterioase ale vieții Berlinului.

Perm, Federația Rusă

Cele mai atrăgătoare locuri pot fi găsite nu doar pe insulele îndepărtate. Asta ne demonstrează și Alexey Ivanov, care a scris una din cele mai bune cărți ale ultimelor decenii – ,,The Geographer Drank His Globe Away”. Prin prisma trăirilor și a vieții personajului principal, el ne dezvăluie acele frumuseți ale plaiului natal, care-ți taie respirație și pot schimba viața oricărui vizitator.