
Recent au fost făcute publice datele unui studiu sociologic, în care se spune că există o așa numită conspirație a corporațiilor în ceea ce privește distrugerea lentă a activismului bărbătesc. Iar prin acest activism se are în vedere funcția reproductivă și puterea fizică, ambele fiind influențate de nivelul testosteronului în organism. Astfel misiunea marilor puteri este de a-i înconjura pe oameni, în special pe bărbați, cu tot ceea ce contribuie la scăderea hormonilor masculini. Sociologii sunt de părere că acest lucru se face cu scopul de face sexul puternic mult mai pasiv și de a micșora, astfel, riscul revoluțiilor și revoltelor în masă.
Este adevărat sau nu, e greu de spus. Însă există câteva argumente care confirmă această idee.
7. Mâncarea plină de hormoni și pesticide
Carnea și produsele lactate pe care le consumăm zilnic sunt pline de hormoni, iar noi nici nu ne gândim cum ne dereglează ele nivelul de tostesteron și estrogen. Un pericol foarte mare îl prezintă și fructele și legumele, care sunt crescute cu pesticide – o substanță la fel de nocivă care reduce nivelul de hormoni masculini și provoacă infertilitatea.
6. Ciclismul și jogging-ul
Fără îndoială, sportul este binevenit pentru orice bărbat, însă există unele exerciții care nu sunt recomandate pentru sexul puternic.
De exemplu, mersul frecvent pe bicicletă presupune existența unei presiuni asupra glandelor sexuale, ceea ce duce la infertilitate și o producție mai mică de tostesteron.
Și despre jogging se spune că ar fi o activitate nefirească pentru organism, care are o influență negativă asupra sănătății masculine.
5. Lumina albastră
Lumina de zi este binevenită pentru organismul uman, spre deosebire de cea artifială provenită de la telefoane, computere sau corpuri de iluminat. Aceasta provoacă anxietate și mărește nivelul oboselii, ceea ce are acțiune directă și asupra hormonilor bărbătești. Mai există o teorie potrivit căreia becurile, din cauza consumului mare de energie, au fost recunoscute drept neecologice și înlocuite cu lămpile LED ce conțin gaze cancerigene.
4. Zahărul
Zahărul ne încetinește metabolismul, ceea ce duce la acumularea kilogramelor și apariția cancerului. Din cauza lui, oamenii devin mai leneși și, respectiv, nu mai sunt dornici de revoluții. La fel, consumul excesiv de zahăr reduce producția de insulină și astfel se micșorează cantitatea de testosteron. Experimentele pe șoareci au arătat că zahărul provoacă o dependență similară cu cea de heroină.
3. Veganismul
Veganismul este la fel o tendință actuală care promovează stilul sănătos de viață. Dar trebuie să știți că această dietă contribuie la scăderea testosteronului și vitaminelor necesare pentru organism. Veganismul nu este benefic nici pentru creier și duce la scăderea activității persoanei, ceea ce susține încă o dată teoria conspirației, expusă mai sus.
2. Soia
O perioadă bună de timp soia era considerată unul dintre cele mai folositoare produse. Însă puțină lume cunoaște că aceasta este o hrană estrogenă și, respectiv, scade nivelul de tostesteron la bărbați.
1. Lipsa grăsimilor în alimentație
Încă un mit cunoscut este cel referitor la faptul că grăsimile sunt dăunătoare. Grăsimea, de fapt, poate fi utilă întrucât atunci când aduce în organism colesterol, reduce nivelul de producție al colesterolului în organism. Iar colesterolul produs de sine stătător este mult mai dăunător decât cel dinafară. Testosteronul se hrănește cu colesterol, iar cu cât mai mult testosteron există în organism, cu atât mai puțin colesterol va rămâne. De aceea consumă carne grasă, ea nu prezintă pericol.
Marat Babaev