6 utilizări neobișnuite ale zahărului, de care știu doar 2% dintre oameni

O bucătărie fără de zahăr nu este o bucătărie! Zahărul este, cu siguranță, necesar tot timpul, în special pentru cafeaua și ceaiul de dimineață.
Dar, din cauza valului brusc de îngrijorare publică cu privire la sănătatea lor, mulți oameni nu mai mănâncă zahăr în forma sa clasică. Chiar dacă decizi să nu consumi alimente cu zahăr, nu trebuie să încetezi să-l mai cumperi, deoarece există multe lucruri pentru care îl poți folosi. O lingură de zahăr obișnuit de masă îți poate ușura viața, economisi bani și te poate proteja de soluții toxice potențiale.

Așadar, ține recipientul cu zahăr aproape, deoarece îl vei vedea diferit după ce vei citi acest articol!

Vindecarea rănilor
S-a demonstrat că zahărul presărat pe răni sau abraziuni distruge bacteriile, care împiedică vindecarea. Bacteriile au nevoie de umiditate pentru a supraviețui, iar zahărul poate absorbi apa dintr-o rană. Apropo, zahărul poate vindeca și înțepăturile de albine!

Răcește limba friptă
Uneori, suntem pur și simplu prea înfometați pentru a aștepta ca mâncarea să se răcească și plătim acest moment, cu o limbă arsă. De câte ori ți-a ars limba cu ceaiul fierbinte?
Doar suge o bucată sau un vârf de zahăr pentru a calma durerea. Acum poți să mănânci din nou mâncarea și să nu simți senzația de arsură.

Mâncare pentru fluturi
Îți plac fluturii? Deci, de ce să nu-i hrănești și să le dai un motiv să vină mai des la pervazul tău sau în grădină?
Doar amestecă un pahar de apă și un pahar de zahăr, apoi adu-l la fierbere. După ce amestecul s-a răcit, poți face mâncare pentru fluturi, amestecând o linguriță de siropul obținut și 5 linguri de apă.

Scapă de mirosuri
După ce gătești pește sau orice alt fel de mâncare, rămâne un miros de mâncare. Dacă nu dorești ca mirosurile să persiste mult timp în bucătărie, atunci toarnă puțin zahăr într-un castron și dă-i foc.
Ar trebui să ții zahărul la foc până când acesta are o culoare caramel-închisă. Procedura va elimina mirosul de pește din vase și vă va umple bucătăria cu mirosul unui odorizant natural.

Curățarea râșniței de cafea
Se toarnă un sfert de cană de zahăr, în râșniță și se lasă să ruleze timp de un minut. Apoi scoate zahărul și șterge aparatul cu o cârpă curată.

Fructe de pădure proaspete
Dacă iubești fructele de pădure, atunci vrei  ca ele să-și păstreze prospețimea cât mai mult timp. Problema este că fructele mici se strică foarte repede. Pentru fiecare ceașcă de fructe de pădure tăiate, stoarce o lămâie și adaugă o linguriță de zahăr. Așteaptă 30 de minute, apoi servește ca adaos la prăjituri, pâine și multe altele.